Savić za SK nakon velikog uspjeha Borca: Želimo proći grupu, ali najbitnije je da ostanemo na zemlji

Nogomet 28. okt 202414:30 0 komentara
Facebook/FK Borac Banja Luka

Borac iz Banjaluke je jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone u Evropi. Prvo su kod kuće odigrali neriješeno (1:1) u prvom kolu UEFA Lige konferencija, da bi već u sljedećem u gostima savladali APOEL na Kipru minimalnim rezultatom. Strijelac jedinog gola na meču Stefan Savić u razgovoru za Sport Klub sumirao je utiske sa tog meč i otkrio očekivanja od ove sezone.

Ovo je prvi put u historiji kluba da Borac igra neko evropsko takmičenje i može se reći da je i sam plasman veliki uspjeh. Poslije remija sa grčkom ekipom uslijedila je ova jako bitna pobjeda u Nikoziji. Sada par dana poslije meča, kada su se emocije malo stišale, može se trezvenije posmatrati ova svakako velika pobjeda za tim iz Banjaluke.

„Što se utakmice tiče fenomenalna noć na Kipru za nas. Sada kada su se utisci slegli mogu da kažem da sam jako ponosan na ekipu i ono što su uradili. Velika pobjeda protiv izuzetno kvalitetnog protivnika na njihovom terenu i korak smo bliži konačnom cilju“, rekao je Savić na početku razgovora za Sport Klub.

Savić je bio strijelac jedinog gola na meču, koji se ispostavio pobjedonosan.

„Jako sam sretan zbog gola, pogotovo zbog toga što je klubu donio bitnu pobjedu. Međutim, pobjeda je plod izuzetnog zajedništva i timskog karaktera.“

Utisci poslije utakmice su pozitivni, a čestitke su stizale sa svih strana.

„Svi moji ljudi su pratili utakmicu, naravno da su svi sretni.“

Savić je tek ovog ljeta stigao u Banjaluku, baš i većina njegovih saigrača. Iako je potebno vrijeme da se jedan tim uigra, čini se da je u slučaju Borca, taj period bio minimalan.

„U timu je puno novih igrača, kao što sam uostalom i ja. Međutim, svi smo se jako brzo uklopili i smatram da smo napravili jako dobru grupu momaka, kako na terenu, tako i van njega. Tako da su samim tim i rezultati došli, ali još ništa nismo uradili, tako da moramo da budemo čvrsto na zemlji i da se iz utakmice u utakmicu približavamo konačnim ciljevima.”

Rezultati Borca u Evropi su prevazišli sva očekivanja. U sezoni u kojoj prvi put igra na međunarodnoj sceni, šta god da uradi klub smatra se samo plusom.

„Moja očekivanja su sada da igramo utakmice bez pritiska. Sam ulazak u Evropu je već sam po sebi veliki uspjeh. Naravno, da svi osećamo da možemo sa svima da igramo i da sada već imamo realne šanse da prođemo grupu, što i želimo. Idemo, korak po korak. Mi smo veliki klub, koji želi pobjedu u svakoj utakmici, kako u domaćem prvenstvu, tako i u Evropi“, zaključio je Savić.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!