Savo Milošević “krade” Srbiji još jednog igrača?!

Nogomet 29. sep 202320:41 0 komentara
N1 / H.M.

Tek što je postavljen na mjesto selektora Bosne i Hercegovine, čak i prije, Savo Milošević se već bacio na sklapanje tima. Pikirao je nekoliko fudbalera iz okolnih zemalja, prije svega Hrvatske i Srbije, otkriveno je da hoće kapitena Partizana Svetozara Markovića, ali izgleda da on nije jedini...

Ideja Miloševića je da vrati Vladana Kovačevića u nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, bez obzira što ju je rođeni Banjalučan odjavio zbog poziva Srbije, odnosno selektora Dragana Stojkovića Piksija. Zvao ga je selektor “Orlova”, ali još uvijek nije debitovao zbog problema sa papirologijom, piše Blic.

Na promociji Miloševića u Sarajevu upravo je pokrenuta ta tema, a bivši golgeter je ostao “zakopčan”, ne demantujući da postoji kontakt.

“Da li ću da pričam sa Vladanom Kovačevićem? Razgovarat ću sa mnogim igračima”, rekao je Milošević, što je protumačeno da nije odustao od golmana poljskog Rakova.

Kovačević je bio na Piksijevom spisku još u martu, već je odlučio da brani za Srbiju, ali postoje papirološki problemi na realaciji sa FIFA-om, iako nikad nije branio za A tim BiH, već samo za mladi (sedam mečeva).

U teoriji, može da se vrati da brani BiH bez problema, ali kako je odbijao više mjeseci “Zmajeve”, baš zbog Srbije, bilo bi pravo čudo da se ponovo predomisli.

Piksi o Kovačeviću: Čekamo pasoš

Selektor Srbije Stojković pričao je zbog čega Kovačević nije debitovao za Srbiju. Bilo je to pred meč sa Mađarskom 7. septembra u Beogradu.

“Nije pitanje volje i želje, problem je tehničke prirode, ta papirologija. Da budem jasniji, radi se o datumu kada je on dobio i da li je dobio srbijanski pasoš. Jer ako zovete igrača, bez obzira što je Srbin i ima prava po svim regulativima, ako nema pasoš od nekog datuma, a onda ga dobije danas, onda ne može. Mislim da je to problem. Nisam išao da provjeravam da li ima ili nema, ako riješe to on će debitovati, on je izvanredan golman, moja želja je bila da bude dio tima, ali procedura je takva. Datum izdavanja pasoša i kada ste imali državljanstvo”, rekao je Piksi, prenosi Blic.

Umjesto njega mjesto je popunio Boris Radunovića, uz Vanju Milinković-Savića i Predraga Rajkovića.

“Imamo Radunovića golmana koji je imao sjajnu sezonu u Cagliariju, ali prateći sve igrače, pratio sam i drugu ligu Italije. On je jedan od najzaslužnijih što je Cagliari u Seriji A opet. To je nagrada za njega, svako ko pokaže napredak u igri, on će rado biti viđen na spisku. Što se Kovačevića tiče, problem je datum kada je imao srbijanski pasoš”, objasnio je Piksi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!