Široki prekinuo crnu seriju od pet mečeva bez pobjede, slavili protiv Posušja na Mokrom Docu

Nogomet 18. okt 202419:58 0 komentara
Foto: HŠK Posušje

Fudbaleri Širokog Brijega pobijedili su Posušje 2:1 u prvom meču 10. kola šampionata Bosne i Hercegovine. Tako su izabranici Tonija Karačića prekinuli crnu seriju od pet mečeva bez trijumfa.

Utakmica na stadionu Mokri Dolac počela je minutom šutnje za stradale u poplavama na nekoliko područja u Bosni i Hercegovini.

Dvadeset minuta čekalo se na prvo uzbuđenje. Miroslav Iličić šutirao je sa dvadesetak metara, ali nije uspio savladati Marko Galić.

Uzvratili su domaći već u narednom napadu, Pavković se našao u obećavajućoj situaciji, ali sa svega tri metra ispred gola Širokog intervenisao je Stanić i izblokirao pokušaj fudbalera Posušja.

Rozić je prijetio u nastavku ka golu Širokobriježana, ali Tomić mu odlično brani. Novi pokušaj sastava Duška Vranešvića imao je Vrgoč, ali njegov udarac odlazi pored gola.

Fenomenalan pogodak u 36. minutu potigao je Damir Zlomislić za vodstvo Širokog. Natrčao je bivši fudbaler Zrinjskog na loptu na nekih 25 metara i zabio jedan od najljepših pogodaka ove sezone.

Foto: HŠK Posušje

Sedam minuta u drugom poluvremenu trebalo je Posušju da stigne do izjednačenja. Rijad Kobiljar upisao je asistenciju za Josipa Bešlića.

Poslije VAR provjere šest minuta kasnije, Mato Stanić je sa bijele tačke ponovo doveo Široko do prednosti.

Fran Čuljak u 89. minutu meča pogodio je za 2:2, ali poslije VAR-a gol je poništen.

Veliku šansu u sudijskoj nadoknadi imao je Marić, ali je Tomić dobro intervenisao i donio pobjedu Širokom.

Posušje sada zauzima peto mjesta na tabeli sa 14 bodova, a Široki je jedno mjesto niže sa 14 osvojenih bodova u 10 utakmica.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!