Slavni fudbaler o Zmaju kojeg je Spahić “ukrao” Švedima: “Jasno je da smo razočarani, odlučio je ići drugim putem”

Nogomet 16. maj 202420:50 0 komentara
CARLOS COSTA / AFP

Armin Gigović našao se iznenađujuće na spisku Sergeja Barbareza za prijateljske utakmice sa Engleskom i Italijom, a stigli su prvi komentari na odluku fudbalera Midtjyllanda.

Dvadesetdvogodišnjak je zabilježio dvije utakmice u dresu seniorske reprezentacije Švedske, a oglasio se i Nogometni savez njegove rodne zemlje.

“Jasno je da smo razočarani, ali poštujte Arminov izbor. Moramo poštovati Arminovu odluku. Imali smo dobar dijalog, iznijeli smo što želimo, ali on je odlučio ići drugim putem. Nadali smo se da će naši napori biti dovoljni”, istakao je direktor reprezentacije Švedske Kim Kallstrom.

Selektor Švedske Jon Dahl Tomasson komentarisao je cjelokupnu situaciju.

“Imali smo razgovore s njim i moramo poštovati njegov izbor za nastavak karijere”, zaključio je Tomasson.

Emir Spahić sportski direktor reprezentacije Bosne i Hercegovine, naveo je kako posao  sa Gigovićem nije bio jednostavan, ali su uspjeli pridobiti veznjaka da nastupa za Zmajeve.

“U prošlosti smo ga spominjali više puta. Praktički svaka smjena selektora dolazilo bi njegovo ime na stol i spominjao se. Nismo ga uspjeli ne znam iz kojeg razloga privoliti i ne bih želio ulaziti u to. Kada smo ga nazvali prvi put nakon imenovanja to je bilo oduševljenje. I njegovo i njegovog oca ja im se želim zahvaliti. Tek danas smo dobili papir od FS Švedske. Zadnjih deset dana nisu nam htjeli odgovarati, ali je onda on napravio pritisak na njih i poslali su nam papir koji nam treba”, rekao je Spahić.

Armin Gigović rođen je u Lundu 6. aprila 2002. godine. Igrački se razvijao u timu Landskrone, a kasnije je igrao i za švedski Helsingborg, kada je prije četiri godine prešao u ruski Rostov za 2,5 miliona eura.

Gigović je trenutno na posudbi iz Rostova u danskom Midtjyllandu, a ranije su ga posuđivali i u danski Odense.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!