Smrtni slučaj na Olimpijskim igrama: Preminuo trener sa ostrvske države

Nogomet 27. jul 202418:16 0 komentara
Foto: Twitter

Lionel Elika Fatupaito preminuo je od navodno od srčanog udara u 60. godini života. Bokserski trener države Samoa, umro je u Olimpijskom selu.

Brojni svjetski mediji su prenijeli ovu tužnu vijest, a sportsko udruženje Samoe i Nacionalni olimpijski komitet (SASNOC) potvrdili su vijest o njegovoj smrti.

“Lionel je bio jedan od najboljih bokserskih trenera Samoe i veliki vjernik u olimpijski ideal. Naše misli i misli cijele samoanske sportske zajednice su s Lionelovom porodicom, njegovim bokserima i prijateljima. Jako će nedostajati”, rekao je predsjednik NOC-a Samoe Pauga Talalelei Pauga.

AFP prenosi da je Fatupaito bio u Olimpijskom selu, kada mu je ukazana hitna pomoć. Uzrok njegove smrti podveden je “prirodni uzroci”.

Oglasil se i Međunarodna bokserska asoscijacija.

“Mi u Međunarodnoj bokserskoj asocijaciji (IBA) izražavamo iskreno saučešće porodici, prijateljima i kolegama Lionela Elike Fatupaita, nacionalnog bokserskog trenera Samoe, koji je tragično preminuo tokom Pariza 2024. godine. Lionelova predanost i strast prema sportu ostavili su neizbrisiv trag u bokserskoj zajednici. Njegovo naslijeđe će nastaviti da inspiriše buduće generacije. Naše misli i molitve su sa timom Samoe i svima onima koji su pogođeni ovim dubokim gubitkom”, navodi se u saopštenju IBA-e.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!