Španski novinar otkrio činjenice: “Nasljednik Messija” ne može biti kvalitetan kao na početku

Nogomet 22. okt 202415:09 0 komentara
REUTERS/Albert Gea

Kada je 2021. godine Messi odlučio napustiti redove Barcelone, klub s Nou Campa započeo je novu eru.

Desetka je dodijeljena mladom Ansu Fatiju, a tako je rukovodstvo kluba stavilo veliki pritisak na njegova leđa. Bio je projektovan kao “iduća velika stvar”, viđen kao buduća Zlatna lopta, ali nije napravio mnogo toga.

Ovaj napadač prije četiri godine vrijedio je preko 80 miliona eura, ali teška povreda, loše partije na posudbi u Brightonu doprinijele su da danas vrijedi svega 15.

Za ekipu Blaugrane odigrao je 115 utakmica, postigao 29 golova i upisao deset asistencija. Mnogi bi rekli da to i nije loše za mladog fudbalera, ali on već nekoliko godina ne igra na vrhunskoj sceni.

Brojni stručnjaci i navijači smatrali su kako Fati ne može ući u ritam, da nema dovoljno utakmica, ali španski novinar Xavi Torres donosi, kako on tvrdi, razlog loših Fatijevih igara.

“Ansu Fati nema nikakav problem s ritmom. Više puta sam govorio da se njegov problem nalazi na području tetive koljena. U dva navrata stradali su mu stražnji bedreni mišići i nije ih htio operisati. Sada ne može kontrolisati fizički napor te ne može u potpunosti ispružiti nogu. Također, nije u stanju napraviti 50 sprinteva u punoj brzini, a to je nešto što treba svakom prvoklasnom napadaču. To je razlog zbog kojeg ga nijedan trener nije ozbiljnije koristio u svojoj ekipi”, rekao je Torres.

Fati je ove sezone odigrao četiri susreta za Barcelonu, dva u La Ligi, dva u Ligi prvaka.

Za reprezentaciju Španije odigrao je deset utakmica i postigao dva gola.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!