Šta prvo gledaju treneri u MLS-u? Pa, kada igraju protiv Messija!

Nogomet 12. jan 202409:32 0 komentara
Nathan Ray Seebeck-USA TODAY Sports

Fudbaler Miamija Lionel Messi nije se pojavio na godišnjem druženju sa medijima klubova i igrača američke Major lige, ali se o njemu najviše pričalo uoči početka priprema.

Messi ulazi u prvu sezonu sa Miamijem u koji je došao ljetos i pomogao klubu da osvoji Liga kup. Međutim, zbog lošijih rezultata prije njegovog dolaska, ali i povredama nekolicine igrača, uključujući i Messija, ekipa nije uspjela da se plasira u play-off MLS lige.

“Čak i kao protivnički trener, svi gledaju u kalendar i utakmicu sa Miamijem. Za MLS je uzbudljivo što ima najboljeg igrača, po mom mišljenju, koji je ikada igrao u ovoj ligi… Liga ima neke od najboljih objekata, neke od navijačkih baza, a sada imamo najboljeg igrača koji je ikada igrao fudbal, tako da je dobro biti tu“, rekao je trener Toronta John Herdman.

Uprava Miamija je prošle sezone dovela i Sergija Busquetsa, Jordija Albu i trenera Herarda Martina, a prošlog mjeseca je ekipi dodala još jednog bivšeg Messijevog saigrača – Luisa Suareza.

“On je jedan od najvećih igrača u historiji. Ima odličnog trenera, sa kojim sam radio u Atlanti. Radujem se velikim stvarima koje će uraditi i kako će uticati na ligu. Očekujem da će se boriti za sve trofeje. To čini ligu boljom, čini igrače boljim, privlači više igrača koji žele da budu dio ove lige“, rekao je fudbaler aktuelnog šampiona Colambus Crewa Darlington Nagbe.

Mesijevo prisustvo u ligi uvećalo je gledanost MLS-a, njegovi dresovi su najprodavaniji, ulaznice za utakmice Miamija su najtraženije, a mečevi se prenose širom svijeta.

“Čim je došao u MLS, poraslo je interesovanje i navijača i trenera širom svijeta. I to se neće umanjiti. Osvojio je Svjetsko prvenstvo prije 14, 15 meseci. To je bio veliki dobitak za ligu i mislim da je sada promijenilo svačije gledište MLS lige“, rekao je trener Charlottea Dean Smith.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!