Stigla kazna: Dragan Petrović ide na “hlađenje” nakon utakmice Široki – Sarajevo?

Nogomet 02. okt 202411:57 0 komentara
Foto: FK Sarajevo

Sudija iz Banjaluke Dragan Petrović mogao bi propustiti veći dio ostatka jesenjeg dijela sezone zbog suđenja na utakmici Široki Brijeg - Sarajevo.

Kako saznaje Sport 1, Dragan Petrović se suočava sa kaznom koju su već dobili Irfan Peljto i Luka Bilbija, te bi mogao dobiti šest utakmica suspenzije, zbog nekoliko propusta na utakmici na Pecari.

Podsjećamo, VAR se “palio” više puta na “Pecari”, dva penala, po jedan na obje strane, poništeni gol Renana Oliveire u situaciji gdje je inicijalno pokazan ofsajd, pa dosuđen prekršaj Renana Oliveire nad golmanom Tomislavom Adolfom Tomićem, zatim situacija u kojoj se gledalo da li je lopta prešla liniju gola Emila Rockova ili je čuvar mreže Sarajeva na vrijeme intervenisao i na kraju u posljednjim sekundama meča još jedan poništeni gol Sarajeva kada je dosuđen ofsajd.

Foto: FK Sarajevo

Kontrolor suđenja na ovoj utakmici bio je Muamer Bureković iz Zenice, a nakon što on podnese kompletan izvještaj o utakmici, zasjedat će Komitet za sudije koji treba da donese konačnu odluku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!