Sudski proces protiv Manchester Cityja podijelio klubove: Ko je za Građane, a ko protiv njih?

Nogomet 08. okt 202407:45 0 komentara
Action Images via Reuters/Lee Smith

Tokom cijelog dana otkrivaju se detalji tužbe Manchester Cityja protiv Premijer lige. Obje strane proglasile su pobjedu, prava istina je kao i uvijek negdje između.

Među zanimljivijim podacima koji su objavljeni, a dvije strane su se složile da objave dijelove koji nisu pod oznakom „povjerljivo“ je i informacija o tome koji su klubovi bili svjedoci u čiju korist.

Manchester City je imao tri kluba koji su bili svjedoci u njegovu korist. Očekivano, to su Newcastle, Chelsea i Everton.

Nema tu nikakvog iznenađenja. Newcastle je u sličnoj situaciji i predaja upravo Newcastlea dovela je do donošenja spornog pravila koje je City dijelom osporio pred Arbitražnim panelom. Chelsea je klub koji je prednjači u visokorizičnim finansijskim igrama od kada je Roman Abramovič prodao klub.

Iako nije iznenađenje, na ovoj listi ističe se Everton. U posljednjih 18 meseci u stalnim je Everton sporovima sa Premijer ligom iako nije ni približno finansijski moćan kao City, Newcastel i Chelsea.

Nekolicina klubova je na listi onih koji su svjedočili u korist Premijer lige. Tu grupu, opet očekivano, predvode Liverpool, Manchester United, Arsenal, Tottenham, Brighton i West Ham.

I tu se vidi gdje su granice u ovoj borbi, a vrijeme će pokazati dokle će i na koju stranu biti postavljena linija preko koje se ne prelazi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!