Svu krivicu za ispadanje Dinama Hrvati svaljuju na Jakirovića

Nogomet 15. mar 202411:46 0 komentara
REUTERS/Antonio Bronic

Iako je u prvom meču (2:0) imao prednost od dva gola, Dinamo je na revanš meču u Solunu doživio težak poraz od PAOK (1:5) i time se oprostio od Evrope u osmini finala Lige konferencija, što je izazvalo pravu buru.

Ova blamaža od grčkog tima je teško prihvaćena u Hrvatskoj gde se dan posle bave odgovornošću za debakl i kako većina vidi stvari glavna krivica je na treneru Sergeju Jakiroviću.

Najčitaniji portal u Hrvatskoj „Indeks“ objavio je anketu u kojoj je 72 posto ljudi glasalo za smjenu Jakirovića.

Trener Marko Lozo je u analizi za taj medij napisao da je krivica podijeljena između šefa stručnog štaba i igrača.

“Može se izgubiti u Evropi, nije to problem, ali ne na ovakav način, i to dvaput u istoj sezoni. Imao je Dinamo dva razlike i protiv Sparte uoči revanša pa doživio težak poraz, jako sličan ovome. Puno je teških poraza bilo ove sezone; Prag, Priština i sad Solun. Niko me ne može uvjeriti da je Dinamo lošiji od tih ekipa, a sigurno nije lošiji za tri ili četiri gola.

Velika odgovornost je i na igračima, oni su po meni ključni u ovakvim utakmicama. Pa je li Sergej Jakirović rekao Mišiću da pusti igrača ili da skrivi onakav penal? Smjena trenera ne bi u ovom trenutku puno donijela.

Sigurno je da i on nosi dio odgovornosti, mora otkriti i riješiti problem loših ulazaka u utakmicu i tih prekida. Dinamo prima previše glupih golova i previše golova iz prekida. Oni nisu sreća ili nesreća, nego rezultat organizacije i ekipe koja napada i ekipe koja se brani.

REUTERS/Antonio Bronic

Bolje je da klub stane iza Jakirovića, kao što je stao novi predsjednik Velimir Zajec, pa da se iz ove sezone pokuša izvući koliko se može. Nekakva smjena trenera sad ne bi ništa donijela, a i bilo je jako dobrih utakmica koje je Dinamo odigrao“, smatra Lozo.

S druge strane nekadašnji fudbaler Andrej Panadić u razgovoru za hrvatski Sport Klub rekao je da je bio zadovoljan samo 15 minuta tokom meča.

“Prisjetimo se izjave njihovog trenera, koji je nakon završetka utakmice na „Maksimiru“ rekao kako mu se čini da se igrači Dinama previše vesele. Činilo mu se da je to bilo pretjerano slavlje jer ima još jedno poluvreme, koje treba da se igra u Grčkoj. Što se utakmice tiče, do 15. minuta izgledalo je sasvim u redu. Nevjerojatno je kakve stvari su se događale kod svih prekida. Kod PAOK-a svaki prekid praktički je bio šansa za gol. Igrač PAOK-a sa brojem 4, kojem zaboravim ime je sam stvorio tri mrtve prilike. Prvo poluvrijeme bilo je užasno od strane Dinama. Rezultat 3:0 sam po sebi govori sve. Nevjerovatne stvari dogodile su se u postavljanju kod prekida i centaršuta. Još je sve super ispalo, s tim da u prvom poluvremenu trebala su biti najmanje dva komada. Tu se Dinamo izgubio, a u drugom postigneš gol koji ti je dao nekakvu nadu. Nakon tog gola imao sam osećaj da je PAOK nokautiran kao u boksu. Imali smo šansu Špikića, koji je bio sam pred golmanom. Da je ta šansa bila realizirana, mislim da se PAOK više ne bi vratio. Na kraju potpuno iste pogreške iz prvog poluvremena nastavile su se u drugom. Još je dobro prošlo sa ovih pet komada. Pošto se stadion zove Tumba, oni su nas dobro pretumbali“, rekao je Panadić.

Sam Dinamo je na društvenim mrežeama napisao da treba podići glavu gore.

“Poraz u Grčkoj kojim završavamo svoj put u #uecl. Glavu gore, momci! Ponosni smo na vas! Vidimo se u nedjelju na Kranjči“.

Brojni su komentari na Dinamovu objavu, a jedan je dobio na stotine ‘lajkova‘.

“Dinamovo proljeće počinje odlaskom Jakirovića“, napisao je jedan navijač Dinama i dobio odobravanje većine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!