Treneri saglasni nakon derbija: Željezničaru prvo, Sarajevu drugo poluvrijeme

Nogomet 25. sep 202422:47 0 komentara
Foto: N1/F.Z.

Ekipe Sarajeva i Željezničara podijelile su bodove u 153. derbiju po redu, a konačan rezultat bio je 1:1.

U 42. minuti gosti sa Grbavice došli su do vodstva. Sjajno dodavanje Hiroša u srce šesnaesterca, a na pravom mjestu u pravo vrijeme našao se Aleksandar Boljević, koji šalje loptu iza leđa Rockova.

U 63. minuti Sarajevo je konačno kapitaliziralo na inicijativi. Lulić je centrirao iz kornera sa desne strane, Đuričković samo malo zakačio loptu, a ona na kraju došla na nogu Soldi koji izbliza skreće loptu u mrežu za 1:1.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon utakmice svoje viđenje su dala oba trenera.

Denis Ćorić je pričao o utakmici, atmosferi na derbiju, ali i planovima za nastavak takmičenja:

“Čestitke momcima na večerašnjoj utakmici, hvala publici na velikom broju što su nas bodrili. Prvo poluvrijeme najbolje otkad sam u Želji, drugo smo znali da ćemo pasti i bili smo podređeni. Nekoliko igrača je rovito, imali smo unutrašnjih problema. Sve u svemu, najrealniji rezultat. Pad koncentracije, 3-4 igrača su tražili izmjenu, patili smo se. Ovo je veliki bod za nas, ali prvo poluvrijeme nam mora biti putokaz. Treba momcima davat šansu, dobijat će je, sa Šabom sam zadovoljan. Moramo popraviti domaći teren, na gostovanjima smo dobri. Uvijek idem na pobjedu, ali u derbiju je bod dobar. Očekuje nas utakmica protiv Posušja, idemo se odmoriti i resetovati, probati naći najboljih 11. Prelijepa atmosfera večeras i ambijent, nadam se da ću dočekati još puno derbija i čestitke svima za večeras.”

Zoran Zekić je zadovoljan drugim poluvremenom, ali ističe da Sarajevo mora biti dominantnije. U Sarajevu se osjeća lijepo tokom angažmana:

“Moji igrači i ja se nismo razumjeli u nekim situacijama, bilo je mnogo pogrešnih pasova i dugih lopta. Drugo poluvrijeme smo bili dominantni, nismo dali gol, ali možda je to tako trebalo biti na kraju. Htio sam da imamo dubinu preko Kyeremeha i Guliashvilija, nije išlo. Kada uđeš malo konfuzno dogodi se prva šansa preko Krpića. Drugo poluvrijeme smo igrali dominantno, kako Sarajevo treba igrati. Bilo je problema i s povredom Pavičića, pa se dodatno moralo razmišljati. Očekivali smo pobjedu, nadali se pobjedi, ali nešto se pitalo i Želje. Svaka utakmica je teška, biće i Široki nabrijan jer je u teškoj situaciji, moramo se u nekim situacijama postaviti dominantnije i biti bolji na lopti. Osjećam se lijepo u Sarajevu, većinom se svodi na stan i kamp. Puno razmišljanja i rada.”

Tim sa Koševa je sada barem privremeno prvi na tabeli, budući da ima 17 bodova, bod više od Zrinjskog, koji ima dvije utakmice manje, a Željezničar je treći sa 14 osvojenih bodova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

#related-news_0

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!