Vlahović promašio penal, ali Juve pobijedio

Nogomet 03. sep 202323:09 0 komentara
Julio Aguilar / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Kompletirano je treće kolo Serije A. Pobjede su u posljednja dva meča ostvarili Juventus u gostima protiv Empolija 2:0 i Lecce kod kuće protiv Salernitane 2:0.

Juventus nastavlja sa boljim rezultatima u gostima nego kod kuće. Za razliku od remija protiv Bologne na dva gostovanja protiv Udinesea i sada protiv Empolija zabilježili dvije pobjede uz gol razliku 5:0.

Stara dama je povela u 24. minutu. Gol je postigao Danilo. Imao je 15 minuta kasnije gostujući tim šansu da duplira prednost. Dosuđen je penal, Dušan Vlahović je preuzeo odgovornost. Međutim, sjajno je odbranio njegov udarac Etrit Beriša.

Koliko je Vlahović bio nervozan vidjelo se u 48. minutu pošto je dobio žuti karton zbog udarca laktom. Ipak, uspio je Juventus da dođe do 2:0 golom Chisese u 82. minutu, na asistenciju Milika koji je u 71. minutu ušao umjesto Vlahovića.

Pobjedu je zabilježio i Lecce. Pobijeđena je Salernitana na Via del Mare a vodeći gol u šestom minutu postigao je Nikola Krstović. To je njegov drugi gol na drugoj uzastopnoj utakmici. Konačnih 2:0 postavio je Sfereca iz penala u osmom minutu nadoknade.

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!