Zekić: Ovo mi je treća evropska utakmica na penale, a prva koju sam pobijedio

Nogomet 19. jul 202400:42 0 komentara
Foto: N1/F.Z.

Sarajevo je eliminisalo Aktobe u 1. prekolu UEFA Konferencijske lige nakon penala i drame. Trener Bordo tima Zoran Zekić bio je zadovoljan nakon meča.

Hrvatski stručnjak istakao je na početku, da je utakmica bila stresna za njega.

“Prekrasna noć i uzbudljiva, ali i potresna utakmica za mene kao trenera. Odigrali smo na visokom nivou, ali smo promašili veliki broj šansi. Tek smo četiri sedmice zajedno, imamo još puno posla, ali ljepše je ići dalje sa samopouzdanjem”, naveo je Zekić za MY TV.

Šef stručnog štaba Sarajeva, također je otkrio da su njegovi fudbaleri vježbali najviše prekide pred duel sa Aktobeom.

“Treća evropska utakmica koju sam igrao na penale i prva koju sam dobio. U prvom poluvremenu trebali smo voditi tri razlike. Prekide smo vježbali jutros u jedanaest sati, a penale nisam htio vježbati”, kazao je Zekić.

Euforije kod Zekića nema, tako da je najavio već trening svojim igračima.

“Podići ćemo intenzitet igračima koji su imali manju minutažu i od sljedeće sedmice idemo dalje. Moramo biti spremni za naredne utakmice u Evropi, ali i prvenstvu. Kakav je to igrač koji se ne žali? Malo smo u periodizacijom promijenili neke stvari u treningu, što inače ne bi radili. Do nekih stvari smo došli brže i sada moramo osvježiti ekipu”, zaključio je Zekić.

Sarajevo će za protivnika narednog četvrtka na Koševu imati ekipu Spartaka iz Trnave, u okviru drugog pretkola Konferencijske lige. Revanš je na rasporedu 1. augusta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!