Željezničar dobio pojačanje iz Bugarske, Charles Bismark stigao na Grbavicu!

Nogomet 30. jan 202412:42 0 komentara
FK Željezničar

U Plavom salonu danas je predstavljen novi igrač, riječ je o napadaču koji stiže na posudbu iz CSKA Sofije.

Charles Bismark rođen je u 26. maja 2001. godine u Gani. Ovaj 22-godišnji napadač u Željezničar dolazi na šestomjesečnu pozajmicu iz CSKA Sofije.

Bismark je svoje fudbalske korake započeo u lokalnom Berekum Chelseju iz Gane, da bi 2020. godine ostvario prvi inostrani angažman. Pojačao je kosovsku KF Vushtriiju gdje se zadržao šest mjeseci, a za to vrijeme provedeno postigao je četiri pogotka u devet nastupa.

Potom prelazi u KF Trepcu gdje je nastupao također šest mjeseci, a odlične igre donijele su mu transfer u CSKA Sofiju koja ga je otkupila za 100.000€ (podaci transfermarkt.com).  Interesantno Charlesa je trenirao u CSKA nekoliko mjeseci sadašnji šef struke Željezničara, Bruno Akrapović.

Napadač iz Gane za CSKA Sofiju nastupao je dvije i pol godine, a za to vrijeme upisao je 45 nastupa, postigao pet pogodaka i dodao tri asistencije. Redovno je igrao sve do sezone 2021/2022 kada se povrijedio, teža povreda udaljila ga od terena nekoliko mjeseci te je u potpunosti ispao iz tima gdje se poslije nije uspio nametnuti.

Prethodnih šest mjeseci na posudbi je proveo u bugarskom prvoligašu Pirinu, no nije upisao niti jedan nastup. Na Grbavicu stiže na posudbu od šest mjeseci, sa mogućnošću produženja ugovora na još godinu dana (ugovor u CSKA Sofiji važi do 30. juna 2024. godine).

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!