Zlatko Dalić objavio spisak fudbalera za susrete sa Škotskom i Portugalom

Nogomet 28. okt 202412:50 0 komentara
REUTERS/Pedro Nunes

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić objavio je popis igrača za susrete sa Škotskom i Portugalom u Ligi nacija. Pozvao je 25 igrača te poslao šest pretpoziva.

Vatreni će u novembru završiti prvi dio takmičenja u Ligi nacija susretima protiv Škotske (15. novembra u Glasgowu) i Portugala (18. novembra u Splitu). Nakon četiri kola, Hrvatska zauzima drugo mjesto sa sedam osvojenih bodova, iza Portugala (10 bodova), a ispred Poljske (4) i Škotske (1). Prve dvije pozicije vode u četvrtfinale takmičenja, trećeplasirana reprezentacija ide u doigravanje za ostanak u Ligi A, a posljednja ekipa preselit će u Ligu B.

Reprezentacija će se okupiti u ponedjeljak 11. novembra u Zagrebu gdje će trenirati do 14. novembra kada putuje u Glasgow. Dan nakon utakmice u Škotskoj, Vatreni će otputovati u Split gdje ih 18. novembra čeka utakmica s Portugalom.

Ovo je Dalićev spisak:

Golmani: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović, Dominik Kotarski
Odbrambeni: Joško Gvardiol, Duje Ćaleta-Car, Borna Sosa, Josip Šutalo, Kristijan Jakić
Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Luka Sučić, Martin Baturina, Petar Sučić, Nikola Moro
Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Ante Budimir, Mislav Oršić, Marko Pjaca, Marco Pašalić, Igor Matanović

Pretpozivi: Lovro Majer, Luka Ivanušec, Marin Pongračić, Martin Erlić, Šimun Hrgović, Toni Fruk

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!