11 takmičara “Gubera” sa prvenstva u taekwondou donijelo 10 medalja u Srebrenicu

N1

Juče je u Derventi održano prvenstvo Republike Srpske u taekwondou na kojem je nastupilo 205 takmičara iz 12 klubova. Taekwondo klub "Guber" iz Srebrenice je nastupio sa jedanaest takmičara uzrasta od 5 do 14 godina i osvojio 10 medalja, 4 zlatne, 4 srebrene i 2 bronzane.

Titulu prvaka Republike Srpske i zlatnu medalju u ženskoj konkurenciji ponijele su Una Milovčević, Nikolina Ralić, Magdalena Trivić i Vanja Zekić.

N1

Srebrenim medaljama i titulom viceprvaka Republike Srpske okitile su se tri djevojčice i jedan dječak – Tijana Bogićević, Ivana Bogićević, Martina Trivić i Lazar Milovanović, dok su bronzane medalja za treće mjesto osvojili Ajdin Jašarević i Nemanja Bogićević.

N1

TKD “Guber” je u Srebrenici osnovan 1996. godine i u njemu je do sada ponikao veliki broj uspješnih reprezentativaca Bosne i Hercegovine u ovom sportu. Takmičari taekwondo kluba iz Srebrenice učestvovali su na mnogobrojnim takmičenjima kako domaćim tako i međunarodnim. Klub je osnovao Svetozar Neretljak i uspešno ga vodio sve do 2020. godine kada je izgubio bitku sa koronom. Nakon njegove smrti klub je preuzeo Dejan Ilić dugogodišnji član i takmičar koji je danas i glavni trener.

N1

Ranijih godina za treninge je Klub zakupljivao prostor u fiskulturnim salama osnovne i srednje škole u Srebrenici dok sada koristi prostor u samom centru grada na spratu nekadašnje robne kuće.

N1

Klub danas broji 25 članova, a na pitanje u kakvim uslovima rade Dejan Ilić za N1 kaže:

“Uslovi treniranja uvijek mogu biti bolji kao i sama činjenica ulaganja u ovaj olimpijski sport. Veliku olakšicu donijela nam je Opština Srebrenica time što su nam besplatno ustupili prostor za treninge. Mi nastavljamo sa marljivim radom i trudom kako da u Srebrenicu donesemo još više medalja tako i da stvorimo bolje uslove za rad.”

Kada je sport u pitanju mladi u Srebrenici se uglavnom bave borilačkim sportovima ili fudbalom. Uspješno rade tri kluba borilačkih sportova koji često sa svojim takmičarima osvajaju medalje na svjetskim i evropskim prvenstvima. To su Karate klub „Želja Ipon“, Taekwondo klub „Guber“ i Kung fu Ving Tsun klub „Srebrenica“ koji je prije nekoliko dana na Svjetskom prvenstvu borilačkih sportova u Njemačkoj sa tri takmičara osvojio jednu zlatnu i tri srebrene medalje. Pored klubova borilačkih sportova na području opštine Srebrenica egzistiraju i dva fudbalska kluba, nižerazredni FK “Budućnost“ iz Skelana i drugoligaš FK „Guber“ iz Srebrenice koji u ovoj godini bilježi 100. godišnjicu od osnivanja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!