Grčki vaterpolisti bolji od Italije, Hrvatska lovi “jedinicu”

Ostali sportovi 05. aug 202416:51 0 komentara
Foto: REUTERS/Ueslei Marcelino

U susretu, posljednjeg 5. kola A skupine olimpijskog turnira vaterpolista, reprezentacija Grčke je pobijedila Italiju sa 9-8 (2-2, 4-3, 0-1, 3-2) i barem privremeno preuzela vrh ljestvice.

Bila je to izjednačena utakmica u kojoj je pobjeda mogla na obje strane. Tijekom susreta niti jedna ekipa nije imala više od gola prednosti, a vidjeli smo čak osam izjednačenja.

Odlučujući gol za Grčku zabio je Ioannis Fountoulis tri minute prije kraja susreta. U vremenu koje je uslijedilo obje su ekipa imale nekoliko prilika za postizanje gola, ali rezultat se više nije promijenio.

Talijani su u zadnji napad krenuli bez golmana i s igračem više u polju, imali su dvije odlične prilike, ali je sjajni Zerdevas zaustavio oba udarca.

Grčku je do pobjede predvodio Stylaianos Argyropoulos Kanakakis sa četiri gola, dok je Emmanouil Zerdevas imao čak 14 obrana.

Na talijanskoj strani najefikasniji su bili Francesco Condemi i Lorenzo Bruni sa po tri gola.

Grčka je ovom pobjedom preuzela vrh ljestvice sa 11 bodova, koliko ima i Italija, dok je Hrvatska treća s devet bodova i susretom manje.

“Barakude” od 18.30 očekuje susret protiv SAD i pobjedom bi osvojili prvo mjesto u skupini što u četvrtfinalu donosi ogled protiv Srbije koja je četvrta u skupini B.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!