Imane Khelif će se od sada boriti i u profesionalnom boksu

Ostali sportovi 22. okt 202412:51 0 komentara
Foto: REUTERS/Peter Cziborra

Alžirska bokserka Imane Khelif, osvajačica zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, ubuduće će karijeru graditi i u profesonalnim vodama, poručila je medijima u svojoj zemlji.

Na konferenciji za medije koju je organizovao Olimpijski komitet Alžira, olimpijska prvakinja u kategoriji do 66 kg govorila je o planovima za nastavak karijere.

“Ubrzo ću napraviti taj korak i početi da se bavim profesionalnim boksom. U Alžiru svi želimo da vidimo koji nam je nedostajao na profesionalnom polju”, izjavila je 25-godišnja Iman Helif.

Ipak, ulazak u profi boks će vjerovatno sačekati da se završi Svjetsko prvenstvo, koje se u septembru 2025. godine održava u Liverpoolu.

Prvi čovjek promocije “Matchroom boxing” Eddie Hern rekao je da je otvoren da promoviše Khelif.

“Prvo, ona je talentovana bokserka. Drugo, u kratkom periodu ona je imala 30.000 pratilaca na društvim mrežama, a sada ih ima više od dva miliona, tako da bi to bila i dobra komercijalna odluka.”

Zbog čega je Helif bila u centru pažnje svjetskih medija?

Khelif je osvojila zlato u Parizu ubjedljivim pobjedama i jednoglasnim odlukama sudija.

Ona i bokserka sa Tajvana Lin Juting bile su u centru pažnje zbog tvrdnji da ne bi trebalo da se takmiče u ženskoj konkurenciji jer su prošle godine diskvalifikovane sa Svjetskog prvenstva u Indiji. Međunarodna bokserska federacija (IBA) je tada saopštila da su bili neodređeni rezultati utvrđivanja njihovog pola, ali nije dostavila dokumentaciju.

REUTERS/Peter Cziborra

Međunarodni olimpijski komitet odobrio je njihovo učešće na olimpijskom turniru, pošto je bio organizator tog takmičenja, umjesto suspendovane IBA.

Khelif je odmah nakon prve borbe bila jedna od glavnih priča na Olimpijskim igrama, pošto joj je Italjanka Angela Carini predala borbu poslije 46 sekundi, rekavši da nikada nije dobila toliko jake udarce.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!