Komentator na televiziji suspendovan, zbog jedne rečenice tokom otvaranja Olimpijskih igara

Ostali sportovi 28. jul 202411:27 0 komentara
REUTERS/Dylan Martinez

Mnoštvo reakcija mogli smo pročitati na društvenim mrežama o otvaranju 33. ljetnih Olimpijskih igara u Parizu. Mišljenja su naravno kao i uvijek podijeljena.

Kometator na televizijskoj kući u Poljskoj, suspendovan je zbog podrugljivog komentara tokom ceremonije u gradu svjetlosti.

Naime, francuska pjevačica Juliette Armanet uz klavirsku pratnju, na otpjevala je pjesmu “Imagine” Johna Lennona.

Bezvremenski hit legende Beatlesa, mnogi širom svijeta doživljavaju kao neslužbenu olimpijsku himnu. Lennon u pjesmi inače pjeva o svijetu bez religije, nacija i raja.

Poljski komentator Przemyslaw Babiarz tokom izvođenja pjesme je rekao sljedeće:

“Svijet bez neba, nacija i religija. Ovo je vizija mira koja bi se trebala odnositi na sve ljude. Nažalost, to je vizija komunizma”, mišljenje je Babiarza.

Nije se dugo čekalo da reaguje Telewizje Polska.

“Međusobno razumijevanje, tolerancija, pomirenje – ovo nisu samo osnovne olimpijske ideje, one su i temelj standarda koji vode poljsku televiziju. Nemamo razumijevanja za one koji ih krše. Želimo vas obavijestiti da je nakon jučerašnjih skandaloznih riječi Przemyslaw Babiarz suspendovan sa svojih službenih dužnosti i više neće biti komentator tokom Olimpijskih igara”, poručili su iz poljskog medija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!