Leclerc četvrti put zaredom stigao do polea u Bakuu, Verstappen i Norris podbacili

Ostali sportovi 14. sep 202415:48 0 komentara
AP Photo/Sergei Grits

Charles Leclerc osigurao je četvrti uzastopni pole position na ulicama Bakua nakon što je bio ubjedljivo najbrži u trećem dijelu kvalifikacija i pobijedio Oscara Piastrija, a protagonisti u borbi za naslov prvaka Max Verstappen i Lando Norris imali su razočaravajuće kvalifikacije.

Leclerc je bio najbrži u posljednjem dijelu kvalifikacija i bio više od tri desetinke brži od Piastrija koji je bio brži vozač McLarena nakon što je Norris zbog vlastite greške u 16. zavoju izgubio previše vremena i zapeo u Q1, zbog čega će startati tek 17.

Sainz je bio zadovoljan trećim mjestom u drugom Ferrariju na stazi na kojoj, prema vlastitim riječima nakon kvalifikacija, nikad nije bio posebno dobar.

Perez je prvi puta ove sezone pobijedio Verstappena u kvalifikacijama i završio četvrti za Red Bull, a Russell je bio ubjedljivo brži od Hamiltona na petom i sedmom mjestu za Mercedes.

Verstappen je bio tek šesti i utrku će startati između dva vozača Mercedesa, a Alonso je završio osmi za Aston Martin.

Oba vozača Williamsa kvalificirala su se u Q3, pri čemu će Colapinto startati ispred Albona, ali Albon je bio u prilično bizarnoj situaciji budući da je boks napustio s ventilatorom u usisniku iznad vozačeve glave, zbog čega je stao na izlazu iz boksa i rukom ga izvadio kako bi mogao nastaviti.

Bearman je za 0.13 s propustio ući u Q3 za Haas, ali je pobijedio timskog kolegu Hulkenberga za više od dvije desetinke.

Između dva vozača Haasa startat će Tsunoda u RB-u i Gasly u Alpineu, a Stroll je bio najsporiji od vozača koji su se plasirali u Q2.

U prvom dijelu kvalifikacija zapeli su Ricciardo u RB-u, Norris u McLarenu, dva vozača Saubera i Ocon u Alpineu.

Utrka je na rasporedu u 13 sati.

Printscreen

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!