NFL prijenos prilagođen za najmlađe

Ostali sportovi 11. jan 202114:45 0 komentara

Sinoć smo na kanalu Sport kluba imali priliku gledati utakmicu između Chicaga i New Orleansa, dok je u SAD-u susret prenosio CBS. Na dječijem kanalu Nickelodeon sinoć su i oni namlađi imali priliku, u odvojenoj produkciji, pratiti utakmicu, koja je bila prilagođena za njihov uzrast.

Brian Robbins, predsjednik “Viacom CBS” koja je u vlasništu CBS-a i Nickelodeona, kazao je kako je njih plan bio da ovaj prenos na Nickelodeonu bude dosljedan ovom, dječijem kanalu tako što će unijeti iznenađenja i zabavu u svaki dio utakmice.

Udružili su se sa CBS Sportom i NFL ligom, odnosno ligom američkog fudbala kako bi TV prenos ovog najpopularnijeg sporta u Americi digli na jedan drugi nivo za djecu i porodicu.

Glavna zvijezda Nickelodeona, SpongeBob SquarePants, bio je neizostavan dio i ovog prenosa koji je imao i poseban uvod pred utakmicu, jedinstven show na poluvremenu, s najavom novog serijala, zatim svoje reportere na terenu, posebnu grafiku, prilagođenu najmlađima kao i virtualne efekte. A tu je svakako bio i popularni slajm kao dio grafike za djecu.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!