Velika tragedija: Italijanski motociklista poginuo tokom utrke

Ostali sportovi 15. sep 202413:23 0 komentara
Foto: Broncos Racing Team

Italijanski motociklista i poznati youtuber Luca Salvadori izgubio je život u nesreći tokom trke Međunarodnog drumskog šampionata u Njemačkoj.

Salvadori je poginuo na stazi Frohburg u 33. godini.

Tim Broncos, za koji je Salvadori nastupao, objavio je da se nesreća dogodila u subotu, a da je Italijan podlegao velikom broju teških povreda koje je zadobio. U tom incidentu je učestvovao i Nijemac Didier Grams, koji je doživio veliki broj fraktura i on je trenutno u bolnici i njegovo stanje je ozbiljno.

Uprkos toj nesreći, organizatori trke u Frohborgu su najavili nastavak akcije u nedjelju, ali su učesnicima dali mogućnost da sami odluče hoće li voziti ili ne.

Prethodnih sezona Italijan je učestvovao u MotoE klasi Svjetskog šampionata, a prošle godine je bio 17. u poretku. Više od rezultata, Salvadori je bio poznat kao youtuber i istinski ljubitelj motociklizma, ali i automobilizma, što je moglo da se vidi na njegovim nalozima na društvenim mrežama. Ovog ljeta je učestvovao u World Ducati Weeku, kada je imao priliku da na stazi odmjeri snage sa, između ostalih, Francesco Bagnaia, Marc Marquez i Jorge Martino. Do pogibije je bio vodeći u italijanskom šampionatu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!