Njemačka je u finalu OI, Španci stali na korak od historije!

Rukomet 09. aug 202418:19 0 komentara
Foto: REUTERS/Bernadett Szabo

Rukometaši Njemačke uspjeli su poslije velike borbe i triler završnice da pobijede Španiju sa 25:24 (12:12), stigli su do finala, imaju srebrnu medalju u rukama, a nastojat će da stignu do zlata. Španci će dati sve od sebe da stignu do pobjedničkog postolja.

Najefikasniji u sastavu Njemačke bili su Reijnars Uscins sa šest, Johanes Gola i Juri Knorr sa po četiri gola. Kod Španije, Daniel Fernandez je postigao pet, Ian Tarafeta i Agustin Casado po četiri gola.

Njemačka je sjajna otvorila meča, golman Wolff je prikupio 11 odbrana, njegova ekipa je vodila sa 11:7, ali je stala, a Španija to kaznila, pa je na poluvremenu, meč bio u egalu – 12:12. Na osnovu viđenog u prvom, bilo je jasno da sledi velika borba u drugom poluvremenu, a dilema je bila – da li će Španija stići do prvog finala u historiji, ili Njemačka do drugog, nakon dvije decenije čekanja.

Poslije desetak minuta igre, Njemačke je ponovo stekla tri gola prednosti – 19:16, ali se Španci nisu predavali, pa na desetak minuta prije kraja vodili sa 23:22. Uslijedio je rat nerava u kojem je Njemačka bila jača. Lucas Mertens je pogodio za 24:24, a konačan rezultata je postavio Juri Knorr na tri minuta do kraja. Posljednji napad na meču imala je Španija, ali su na radost navijača Njemačke, a na žalost navijača Španije, mreže mirovale do kraja.

U drugom polufinalu snage će odmjeriti Danska i Slovenija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

#related-news_0

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!