Norveške rukometašice razbile domaćina i vratile se na tron

Rukomet 10. aug 202416:40 0 komentara
Foto: REUTERS/Bernadett Szabo

Norveška ženska rukometna reprezentacija osvojila je naslov olimpijskog pobjednika svladavši u finalu igranom u Lilleu domaćina i branitelja naslova Francusku sa 29-21 (15-13).

Henny Riestad s osam i Kari Brattset Dale sa šest golova su predvodile Norvešku kod koje je 44-godišnja vratarica Katrine Lunde upisala 12 obrana. Orlane Kanor s pet i Požežanka Tamara Horaček s četiri pogotka bile su najefikasnije kod Francuske.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena, Norvežanke su se odvojile na pet razlike početkom nastavka te više nisu dopustile Francuskinjama povratak u susret. Štoviše, pred sam kraj dvoboja razlika se popela i na najvećih osam razlike (28-20).

Za Norvešku je ovo treće olimpijsko zlato, nakon Pekinga 2008. i Londona 2012., a peta uzastopna medalja s OI, na posljednja dva izdanja su bile brončane. Francuska je treći put zaredom igrala finale, uz zlato iz Tokija sada ima i srebra iz Rija 2016. te Pariza 2024.

Ranije u subotu je Danska osvojila je brončanu medalju nakon što je u susretu za treće mjesto u Lilleu svladala Švedsku sa 30-25 (15-13).

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!