Đoković ponovo ima probleme sa koljenom, šta je poznato do sada?

Tenis 02. aug 202414:11 0 komentara
Foto: REUTERS/Edgar Su

Strepnja i čekanje za navijače u Srbiji, da li će moći, svi se pitaju da li će Novak Đoković igrati polufinale Olimpijskih igara u Parizu protiv Lorenza Musettija od 19.00.

Novak Đoković je u četvrtfinalu, u odličnom meču, savladao Stefanoca Tsitsipasa u dva seta, rezultatom 6:3, 7:6(3), ali nisu njegovi navijači mogli da budu previše radosni.

Razlog – ogroman znak pitanja stoji iznad Novakovog učešća u borbi za finale Olimpijskih igara 2024. Šok, nevjerica, besana noć, testovi, provjere – da li će operisano desno koljeno moći da izdrži, prenosi Nova.rs.

Đoković samo odjednom prestao da se kreće u trećem gemu drugog seta protiv Tsitsipasa, na kraju prethodnog gema je osjetio, kako je sam potvrdio, izuzetno oštar bol u predjelu operisanog koljena prilikom proklizavanja. Dvaput je pozvao turnirskog doktora, prilikom drugog ukazivanja pomoći dobio je i neki lijek, da lakše podnese bolove i trijumfalno završi meč za plasman u polufinale.

Foto: REUTERS/Edgar Su

Odmah nakon prolaska u borbu za olimpijske medalje bio je vidno zabrinut, kao malo kad.

“Jako oštar bol trajao je tri, četiri gema, poslije je krenulo da popušta poslije pilula da izdržim meč do kraja. Pomiješana su mi osjećanja, jako sam sretan zbog polufinala, ali isto tako i jako zabrinut. Samo se nadam da ću biti fizički spreman, onda mogu da pobijedim bilo koga. Vidio sam raspored da je meč u 19 sati, to je dobro, samo se molim da budem dobro“, istakao je Đoković nakon trijumfa nad Tsitsipasom.

Sve zavisi od toga šta će reći desno koljeno, odnosno ljekarski tim. Novak je i poslije meča sa Tsitsipasom rekao da će odmah raditi testove, ali i da sve mora da prenoći kako bi pravi test opterećenja prilikom pokreta bio što realniji.

Kako nezvanično saznaje Nova.rs, stručnjaci kažu da je u pitanju povreda lateralnog meniskusa desnog koljena operisanog prije dva mjeseca. Navodno je za ljekarski tim bilo jasno čim su vidjeli kako mu se ukazivala pomoć na samom terenu tokom medicinskog tajm-auta.

Jedna od ključnih stvari u toj situaciji je da samo koljeno ne otekne previše, što se uklapa i sa onim što je Novak rekao da će tek dan poslije (petak) moći da provjere pokretljivost i mogućnost opterećenja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!