Đokovića pitali da li bi bio predsjednik Srbije: “Prijatelju…hoću da uživam”

Tenis 06. aug 202407:52 1 komentar
Foto: REUTERS/Stephanie Lecocq

Novak Đoković je osvojio sve, ne postoji više ništa što želi kao što je želio olimpijsko zlato, a da li želi i dalje da igra tenis?

Djeluje da je Đoković bio pomiješanih emocija, velika radost je prednjačila, pa je pričao i o penziji, ali i o daljem igranju.

“Tjera me Viktor u penziju, svi, vidjet ćemo, možda će i biti… Volim ovaj sport i volim da se takmičim, ne samo da pobjeđujem, volim da unapređujem sebe, da treniram. Tenis mi je dao toliko u životu, pokušavam da mu vratim svojom posvećenošću i žrtvovanjem na terenu kada niko ne gleda. Slušati himnu, biti na postolju sa zlatom oko vrata i gledati zastavu Srbije kako se diže iznad svih, nema ljepšeg osjećaja, ne može ništa da me učini ponosnijim, nadmašuje sve moje uspjehe. Zato je bila toliko željena ta zlatna medalja, i nabila toliko pritiska i meni i svima oko mene. Nastavio bih u Los Angelesu na sljedećim OI, nekako bih se podmladio da nisam sad uspio, neiscrpna želja me je dovela do ovdje i ogromna podrška srpskog naroda koju uvijek osjećam kada igram za Srbiju“.

Kolege iz inostranstva je zanimalo da li bi Novak sljedeći cilj mogao da bude da postane predsjednik Srbije.

“Prijatelju, sretan sam svojim životom, želim da uživam u trenutku sa porodicom“, rekao je Đoković, čija je kćerkica rekla kako je on najbolji:

“Ponosan sam naravno ako me tako vide moja djeca. Najvažnije da oni misle da sam najbolji tata, da li sam najbolji teniser i sve drugo nije mi mnogo bitno, u njihovim očima želim da budem tata koga oni vole, sa kojim žele da provode vrijeme. Nema ljepšeg osjećaja da sve ovo doživim uz njihovu podršku i prisustvo“, naglasio je Đoković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare