Drama nekada najbolje na svijetu: Tužila bivšu suprugu zbog maltretiranja, sud odredio zatvorsku kaznu

Tenis 14. feb 202408:47 0 komentara
REUTERS/Gonzalo Fuentes

Amelie Mauresmo, nekada najbolja teniserka svijeta, tužila je svoju bivšu vjenčanu partnerku Marie-Benedikt Hurel zbog toga što ju je "ponižavala, ucjenjivala i maltretirala". Hurel je zbog toga dobila zatvorsku kaznu u trajanju od četiri mjeseca.

Na osnovu dokaza, tužilaštvo je tražilo devet mjeseci zatvora za Hurel, ali je nakon tri sedmice suđenja Sud u Bajonu odredio zatvorsku kaznu od četiri mjeseca.

Prethodne godine u septembru Hurel je također izrečena kazna zabrane prilaska Mauresmo, koja sada izvršava dužnost direktora Roland Garrosa.

Njih dvije su u vezi bile još od 2014. godine, dok su se vjenčale 2021. godine, ali je sve krenulo nizbrdo nakon razvoda i od tada kreće njihov spor.

Mauresmo je nekadašnja šampiona Australian opena i Wimbledona. Bila je i najbolja na svetu čak 39 sedmica, a nakon igračke, okrenula se i trenerskoj karijeri.

Bila je uz Andyja Murrayja, doduše vrlo kratko, dok se potom odlučila da sjedne za direktorsku “fotelju“ i već neko vrijeme vodi prestižni Roland Garros.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!