Fantastični Lajović slomio Rubleva za titulu u Banjaluci!

Tenis 23. apr 202316:41 0 komentara
Facebook/Srpska Open

U finalu turnira u Banjaluci sastali su se Andrej Rublev i Dušan Lajović, a meč je pripao Lajoviću koji je rezultatom 2:1 u setovima porazio drugog nositelja i osvojio ovogodišnje izdanje.

Prvi set je trajao samo 39 minuta. Uvodni gem u kojem je servirao Dušan Lajović, donio je tri brejk lopte za Andreyja Rubleva, koje nije iskoristio. Naredna dva gema, oba tenisera privela su lako kraju, na svojim servisima.

Facebook/Srpska Open

Uslijedio je najduži gem prvog seta, nakon kojeg je Lajović napravio brejk. Ubrzo je 70. teniser svijeta i potvrdio oduzeti servis protivniku i poveo sa 4:1. Prvi set nastavljen je sigurni servisima u naredna tri gema, tako da je teniser iz Srbije na 5:3 servirao za vodstvo u setovima.

Beograđanin je sigurnom igrom na svom servisu bez problema riješio prvi set u svoju korist i poveo sa 1:0 u finalnom duelu.

Drugi nositelj turnira i šesti teniser svijeta shvatio je da mora ubaciti u brzinu više, te je zaigrao mnogo bolje, oduzeo prvi servis Lajoviću u drugom setu i poveo furoizno 3:0.

N1

Dušan Lajović igra fantastičan turnir u Banjaluci, probudio se u nastavku i uz jedan brejk smanjio i potvrdu istog izjednačio na 3:3.

Konsolidovao se Rublev i uspio uz dosta muke da povede 4:3, ali neumoljivi Lajović brzo je uzvratio i izjednačio u drugom setu na 4:4. Ruski teniser bio je po pritiskom i morao je uzeti gem, da ostane u meču. Dvadesetšestogodišnjak iz Moskve stigao je do 5:4 u drugom setu i prebacio težište pritiska na Lajovića, koji je morao uzeti gem kako bi ostao u drugom setu.

Facebook/Srpska Open

Iako je Lajović pružio dobar otpor i dominirao u pojedinim trenucima, Rublev stiže do prve set lopte na meču stihijski i koristi je u pravo vrijeme za 6:4 i izjednačenje u setovima.

Odlučujući set otvorili su Rublev i Lajović odličnim servisima i bez izgubljenih poena bilo je 1:1. U trećem gemu trećeg seta, uvukla se nervoza pod kožu Rusa i to je iskoristio Lajović i ekspresno došao do brejka. Nakon toga Rublev je bacio reket.

Imao je u narednom gemu Rublev priliku za ribrejk, ali duga razmjena poslije sjajnog tenisa pripala je Lajoviću. Nakon toga potvrđuje brejk i dolazi do 3:1 i velike prednosti. Lajović je u jednom trenutku vodio sa 5:1, ali se Rublov uspio vratiti, uzeti brejk i stići do 5:4. No, Lajović je uspio dobiti odlučujući gem, a treći set je završen rezultatom 6:4.

Srpski teniser je odigrao sjajan turnir, do finala je porazi Novaka Đokovića, Miomira Kecmanovića, a u najvažnijem meču i šestog tenisera svijeta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!