Federer gubi ogromnu svotu novca, za sve “krivi” Đoković i Nadal

Tenis 16. sep 202415:50 0 komentara
Action Images via Reuters/Andrew Boyers

Roger Federer, slavni bivši švicarski teniser, nalazi se u finansijskim problemima jer njegov turnir, Laver Cup, ne donosi dovoljno novca.

Federer je već dvije godine u sportskoj penziji, pa je odlučio da se posveti biznisu.

Legendarni teniski as je „prodao“ ovogodišnji Laver Cup u Berlin i značajno je podigao cijene ulaznica, kako prenosi „Marca“. Razlog je što je Švicarac već od ranije izgubio veliku količinu novca, pa pokušava da ga vrati visokim cijenama ulaznica.

Najjeftinije karte imaju cijenu od 300 eura a najskuplje su čak 4.420. Na primjer, najskuplje karte na grand slamovima imaju cijenu 1.500 eura, tako da se može reći da je situacija sa Laver Cupom neobična.

Kako se navodi, prošlogodišnji Laver Cup bio je u gubitku od 1,8 miliona eura, a projektovano je da će i u Berlinu biti u minusu od 1,5 miliona eura.

Interesovanje navijača opalo je jer na ovogodišnjemturniru neće biti dva najveća imena – Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Ko će sve igrati na Laver Cupu, a ko ne?

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, neće igrati ove godine, a takođe je i Rafael Nadal potvrdio da neće predstavljati Tim Evrope ove godine.

„Zaista sam razočaran što moram da kažem da neću moći da se takmičim na Laver Cupu u Berlinu naredne nedjelje. Ovo je timsko takmičenje i da bih zaista podržao tim Evrope, moram da uradim ono što je najbolje za njih, i u ovom trenutku postoje drugi igrači koji mogu da pomognu timu da pobijedi. Imam toliko sjajnih, emotivnih uspomena sa igranja Laver Cupa i zaista sam se radovao što ću biti sa svojim saigračima i sa Bjornom u njegovoj posljednjoj godini kao kapitena. Želim Timu Evrope puno sreće i bodriću ih izdaleka“, saopštio je Nadal.

Španca mijenja Dimitrov, pa će Tim Evrope, predvođen selektorom Bjornom Borgom, činiti: Casper Ruud, Stefanos Tsitspas, Carlos Alcaraz, Alexander Zverev i Daniil Medvedev.

S druge strane, za Tim Sveta će se boriti Alejandro Tabilo, Alex de Minaur, Taylor Fritz, Ben Shelton, Tommy Paul i Francis Tiafoe, a predvodiće ih John McEnroe.

Ovaj turnir se igra od 20. do 22. septembra.

Prije dvije godine, upravo na Laver Cupu, Federer se oprostio od tenisa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!