Felix je nezaustavljiv, titula i u Baselu

Tenis 30. okt 202217:12 0 komentara
REUTERS/Arnd Wiegmann

Deveti teniser svijeta Felix Auger-Aliassime osvojio je treću uzastopnu titulu – poslije Firenze i Antwerpena, slavio je i na turniru iz serije 500 u Baselu, pobjedom nad Holgerom Runeom sa 6:3, 7:5.

U prvom setu su obojica bili sigurni na svoj servis, sa izuzetkom četvrtog gema u kojem je 22-godišnji Kanađanin napravio prelomni brejk. S obzirom na to kako servira Auger-Aliassime, nije bilo povratka u tom setu za Danca.

U drugom setu je Rune uspio da stvori tri brejk prilike, od toga dvije uzastopne pri vodstvu 4:3. Međutim, Felix se svaki put izvukao zahvaljujući briljantnom servisu, da bi na 5:5 zadao ključni udarac.

REUTERS/Arnd Wiegmann

Bio je to dramatičan gem, Felix je na drugoj od dvije vezane brejk lopte promašio čist pasing za koji je imao vremena, ali to ga nije pokolebalo. Bilo je i kontroverze, Rune je smatrao da je lopta na jednom Augerovom riternu dvaput dirala glavu reketa, a zbog toga se i žalio sudiji.

Felix  je ostao miran, došao i do četvrte brejk lopte, nju je iskoristio, a zatim lagano potvrdio brejk za ukupno četvrtu titulu u karijeri.

S druge strane, 19-godišnji Danac ostaje na dvije ATP titule.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!