Kineskinja opet ‘kobna’ za Donnu: Nakon velike borbe Vekić ispala s US Opena

Tenis 02. sep 202409:10 0 komentara
Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports

Hrvatska teniserka Donna Vekić se oprostila od US Opena.

Najbolja hrvatska teniserka Donna Vekić nije se u ponedjeljak uspjela plasirati u četvrtfinale zadnjeg Grand Slam turnira sezone US Opena nakon što je u osmini finala još jednom bolja od nje bila Kineskinja Quinwen Zheng sa 7:6(2), 4:6, 6:2.

Na žalost Vekić se nije uspjela osvetiti Zheng za poraz u finalu Olimpijskih igara od prije mjesec dana, Kineskinja je slavila nakon dva sata i 53 minute igre.

U prvom setu su obje teniserke držale svoj servis i odlučen je i tie breaku u kojem je bolja bila sedma teniserka svijeta. U drugom setu Vekić je odmah na početku oduzela servis kineskoj tenisačici i povela 2:0, no Zheng je odmah vratila servis.

Vekić na kraju seta dolazi u priliku koju onda i iskorištava i uzima servis za 6:4. U trećem setu međutim Kineskinja oduzima prvi servis Vekić i onda još jedan na kraju čime  si je osigurala pobjedu.

Geoff Burke-USA TODAY Sports

Vekić je u meču servirala devet aseva, a Kineskinja deset, Vekić je napravila osam dvostrukih pogrešaka, a Zheng šest. Hrvatska je teniserka oduzela servis suparnici dva puta, a svoj je izgubila tri puta. Kineskinja je imala 33 winnera, a Vekić 34. No ono što je odlučilo meč su neprisiljene greške, Zheng ih je napravila 21, a Vekić 36.

Ovo je bio njihov četvrti međusobni susret i treća pobjeda kineske teniserke.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

#related-news_0

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!