Nadal nakon otkazivanja na Laver Kupu otkrio koliko problema ima

Tenis 13. sep 202408:27 1 komentar
Foto: REUTERS/Claudia Greco

Rafael Nadal je jučer otkazao učešće na Laver kupu u Berlinu naredne sedmice (20-22. septembar), kaže da ne zna šta će sljedeće igrati, ali i da nema razloga za bilo kakvu uzbunu. Drugim riječima, postalo je stanje normalno kada 38-godišnji Španac ne može da igra.

“Moj otkaz Laver kupu nije nikakva drama”, objasnio je Nadal šta se dešava na jednom marketinškom događaju u Madridu, a izjave prenosi portal “Punto de brake“.

“Jednostavno, to je i bila mogućnost i morao sam to da uradim. Već duže vrijeme se ne takmičim tako da je za sam Laver kup i bolje da me zamijeni neki od tenisera u boljoj formi.”

Zamjena je ekspresno pronađena, biće to Grigor Dimitrov, koji u utorak u Sofiji igra egzibiciju protiv Novaka Đokovića a onda se seli u Berlin.

Ostali članovi Tima Evrope su Alexander Zverev, Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev, Casper Ruud i Stefanos Tsitsipas. U Timu ostatka sveta su Taylor Fritz, Francis Tiafoe, Ben Shelton, Alejandro Tabillo, Francisco Cerundolo i Tanasi Kokkinakis.

View this post on Instagram

A post shared by Laver Cup (@lavercup)

Rafa dodaje i da je potpuno smiren.

“Psihološki se odlično osjećam, uživam kod kuće u raznim stvarima. Imam nula problema, treniram svakodnevno koliko mogu”, demantuje da ima novu povredu, već da se samo još oporavlja od stare.

Nakon otkaza učešća na Laver kupu, Nadalovo sljedeće takmičenje bi moglo da bude na egzbiciji Šest kraljeva slamova koja se od 16. do 19. oktobra igra u Rijadu. Konkurencija je izuzetno jaka: Novak Đoković, Carlos Alcaraz, Jannik Sinner, Daniil Medvedev, Holger Rune i, naravno, Nadal koji je zvanični ambasador tenisa Saudijske Arabije. Međutim, on još ne želi da potvrdi da će igrati.

“Trenutno nisam u poziciji da bilo šta planiram. Rekao sam da ću igrati na Olimpijadi u Parizu i da ćemo kasnije vidjeti šta se događa. Sada sam u periodu odmora”, dodao je Nadal kome je posljednji meč bio onaj ubjedljiv poraz od Đokovića u drugom kolu olimpijskog turnira.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare