Porsche oduzeo auto Emmi Raducanu

Tenis 07. okt 202410:20 0 komentara
REUTERS/James Gourley

Slava ipak prolazi. Emma Raducanu, vlasnica najnevjerovatnijeg podviga u historiji tenisa, ostala je bez simbola tog uspjeha. Šampionki US Opena iz 2021, kada je kao jedina u Open eri, od 1968, iz kvalifikacija (bila je 150. na svijetu) stigla do nekog grand slam trofeja, Porsche je oduzeo automobil koji joj je tim povodom poklonio.

Kako tvrde britanski mediji, „autorki teniske Pepeljuge“ njemačka kompanija je oduzela model koji joj je dala kada je potpisala ugovor po kome je postala globalni ambasador ovog proizvođača luksuznih automobila poslije njujorškog uspjeha. Reč je o modelu 911 Karera GTS kabriolet vrednom oko 150.000 evra.

Iako Nijemci tvrde „da su sretni saradnjom sa Emmom, kao i da ostaje njihov ambasador“, britanski novinari ističu drugačije. Uvjereni su da je nastavak saradnje gotovo nemoguć, iz prostog razloga jer Raducanu odavno nema nikakve uspjehe. Od tog senzacionalnog trijumfa na Flushing Meadowsu pre tri godine, ne samo da nije osvojila nijednu titulu, nego nikada nije igrala ni još jedno finale. Najveći uspjeh su joj dva polufinala, na mnogo skromnijim turnirima, u Seoulu (2022) i Nottinghamu ovog proljeća.

Naravno, Porscheu ovakva saradnja više ne odgovara, jer je samo na gubitku. Raducanu em malo igra, em ne postiže uspjehe, em više niko od nje ništa i ne očekuje; drugim riječima, gotovo potpuno je pala u zaborav, a mnogo novca dobija od ugovora.

Prečeste promjene trenera, više povrijeđena nego zdrava, Emma je postala teret a ne dobra reklama. Trenutno 57. na svijetu, opet je povrijeđena. Odustala je od takmičenja u Pekingu i Wuhanu, što je novi udarac za njene sponzore. Emmina majka je Kineskinja i ona je veoma popularna u toj ogromnoj zemlji. Od nje se uvijek očekuje veliki reklamni učinak u Kini, ali ove godine je neće biti tamo.

„Taj auto je bio njen ponos, a sada je ostala bez njega“, citiraju britanski mediji jednog prijatelja bivše šampionke US Opena.

Citiraju i Porscheovog atašea za štampu „da taj auto nikada nije bio poklon, već je bio dat na privremeno korištenje.“

Britanski mediji ističu i da je Emma okružena ljudima koji malo znaju o tenisu i da zato stalno vuče pogrešne poteze.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!