Sinner savladao Runea i spasio Đokovića eliminacije sa završnog mastersa u Torinu

Tenis 16. nov 202323:50 0 komentara
REUTERS/Guglielmo Mangiapane

U posljednjem meču Zelene grupe završnog mastersa u Torinu Italijan Jannik Sinner pobijedio je Holgera Runea u tri seta 6:2, 5:7, 6:4. Ovim rezultatom on i Novak Đoković obezbijedili su plasman u polufinale.

Od samog starta Sinner je krenuo žestoko. Želio je da pokaže autoritet momku, za kojeg mnogi smatraju da bi mogao da, baš uz Sinnera i Carlosa Alcaraza, predstavlja dominantnu snagu u narednoj deceniji.

Možda je baš zbog toga Italijan i bio ekstra motivisan i očas posla poveo 4:0 u prvom setu.

Tu prednost je bez mnogo problema sačuvao i dobio prvi set nakon samo 33 minuta 6:2. Danac se presabrao i počeo ozbiljnije da igra u drugom setu. U četvrtom gemu došao je do svoje prve brejk lopte na meču, međutim Sinner se odbranio tom prilikom i ipak osvojio taj gem.

U tim trenucima Rune je imao problema sa desnom nogom, zbog čega je i uzeo medicinski tajm-aut. Ipak, to se nije značajnije odrazilo na njegovu igru u drugom setu, koji je protekao u znatno žešćoj borbi nego prvi. Obojica su držala svoj servis bez mnogo problema do 12. gema. Tada je Rune došao do tri vezane brejk lopte, koje su bile istovremeno i set lopte. Sinner je spasio dvije, ali treću je Rune iskoristio, dobio set 7:5 i uveo meč u treći set.

Sinner je u trećem setu pokazao agilnost. U trećem i petom gemu počeo je da vrši ozbiljan pritisak na Runeov servis. Danac je odbranio u ta dva gema tri brejk lopte i uspio da zadrži servis. A onda je, gotovo nenadano, u osmom gemu imao on brejk priliku. Ipak, Sinner je vezao tri poena i uspio da izjednači na 4:4. Drama je dostizala vrhunac.

Konačno je u devetom gemu Sinner napravio brejk. Došao je Italijan do tri vezane brejk lopte. Rune je spasio dvije, ali treću nije uspio i Sinner je stekao priliku da servira za pobjedu. To je uspješno učinio i pored sebe i domaćih navijača, usrećio i Novaka Đokovića koji ostaje na putu da odbrani titulu.

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!