Istraživački centar njemačkog Univerziteta Giessen od 17. do 19. septembra 2015. godine u gradu Giessen organizuje naučnu konferenciju pod nazivom "Od kebapa do ćevapčića: Hrana u osmanskoj Evropi".
[caption id="attachment_21592" align="alignnone" width="750"]
Također, na konferenciji će se izlagati radovi o opisu i značenjima hrane u vrijeme osmanske vladavine u Evropi i utjecaju osmanske kuhinje na evropske zemlje.
Svi zainteresirani za učešće na međunarodnoj konferenciji se mogu prijaviti do 15. decembra ove godine.
Očekuje se da istraživači izlažu radove o načinu pripremanja i konzumiranja hrane u vrijeme osmanskog perioda i utjecaju na konstrukciju društvenih i vjerskih pripadnosti.
U pozivu na konferenciju se navodi da se pozivaju istraživači sa radovima o načinu širenju hrane i jela iz jednog mjesta u druga, sa posebnim osvrtom o tome kako je kebab postao ćevapčići.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare