Detalji čuda u Kolumbiji: Spašeni braća i sestre,a među njima beba od 11 mjeseci

Svijet 10. jun 202311:12 0 komentara
Colombia Defense Ministry

Nevjerojatne vijesti, ravne čudu stižu iz Kolumbije. Četvero djece, braće i sestara, pronađeno je živo u gustoj kolumbijskoj džungli u kojoj su sami uspjeli preživjeti više od pet sedmica. Djeca su uu dobi od 13, devet, četiri godine i beba od 11 mjeseci. Objavljeni su detalji.

Nestala su u gustoj prašumi još 1. maja kada se srušio avion kojim su letjeli. Ubrzo je on pronađen kao i tijela troje odraslih koji su bili na letu, uključujući njihovu majku i pilota.

Od tada do danas trajala je potraga za njima, a nakon toliko vremena, 40 dana od pada aviona, bilo je malo nade da su dječica preživjela.

No, čudo se dogodilo i vojska ih je pronašla duboko u džungli uz pomoć pasa i tragova koje su ostavljali koji su upućivali na to….

Preživjeli su tako što su pronašli dio paketa hrane koja je bila bacana iz helikoptera koji su tjednima pretraživali područje, ali prvenstveno zahvaljujući vlastitoj nevjerojatnoj snalažljivosti, unatoč svim opasnostima koje džungla sa sobom nosi.

Iako iscrpljeni i pomalo pothranjeni i puuni uboda insekata, djeca su fizički prilično dobro i prebačena su u bolnicu. Porodica koja nije gubila nadu u njihov pronalazak kao i cijela država još ne mogu vjerovati da su živi i zdravi.

“Jedva sam se oporavila od boli gubitka kćeri. Nakon ove patnje, potaknut ću svoje unuke da krenu dalje. Trebaju mi ​​ovdje. Želim zagrliti svoje četvero unučadi. Sretni smo jer nam ova situacija nije dala spavati, nismo mogli biti sretni, nismo mogli ni pričati. Bili smo kao u potpunom mraku i živjeli tek toliko, samo nas je nada da ćemo ih pronaći održala na životu”, kazali su baka i djed.

Predsjednik Kolumbije kazao je kako će ovaj primjer opstanka ući u povijest.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad