Grčka novinarka doživjela emotivni slom: “Morate da odete”

Svijet 10. avg 202114:20
Izvor: Screenshot

Da je novinarski posao težak i veoma stresan, a posebno kad su u pitanju vanredna dešavanja govori i slučaj mlade grčke novinarke Evlambie Revi koja radi za televizuju Open TV i izvještava sa požarom pogođenih područja, a koja je zbog svega u uživo programu dok je razgovarala sa jednim mještaninom doživjela emotivni slom.

Naime, Evlambie je u ponedjeljak posjetila malo mjesto Galatoson na grčkom ostrvu Evija. Dok se približavala jednoj od kuća prišao joj je stariji stanovnik ovog malog mjesta i sa njom krenuo da razgovara, piše Blic.rs.

Uz napor objasnio je da danima ne spava, jer pokušava da zaštiti od požara svoju kuću. Novinarka je više puta zamolila starca da ode, jer ne može da diše od dima.

On joj je tad rekao “a gdje da ide” i da se on požara ako dođe ne plaši. Zapravo objasnio je da se više plaši za svoju kuću zbog koje je ostao da je brani ako požar stigne.

Novinarka je insistirala na tome da mu se kaže da napusti kuću iz bezbjednosnih razloga i ode na sigurno. Evlambie je predložila da ga prevezu, ako nema mogućnosti da sam ode. U jednom trenutku ona je skinula ranac i pokušala da potraži masku, ali je nije imala. Tad je starac krenuo da plače, a zajedno sa njim i ona i to uživo u programu.

“Morate da odete, stigla je naredba o evakuaciji”, rekla je novinarka.

“Sutra odlazim, idem u Atinu”, odgovorio je starac.

“Sada morate da idete”,  dodaje ona.

“Kako, gdje da idem”,  pita starac.

“Dođite i povešćemo vas”, rekla je novinarka.

Ovaj trenutak odgledao je veliki broj građana Grčke posle čega je usledila lavina komentara podrške mladoj novinarki.

Epilog

Evlambie je jutros u novom uključenju saznala da je grčka policija starijeg muškarca ipak evakuisala i on je siguran i zbrinut.

Evlambie se takođe zahvalila za sve poruke ljubavi i podrške koje je primila. Ona je dodla da je bitno i jednio važno da starac sa snimka ima svu ljubav i brigu kako od države, tako i od članova njegove porodice. Evlambie je dodala i da je kasnije saznala da su članovi njegove porodice njega ostavili i pobjegli.

“Što se mene tiče ja sam samo radila svoj posao, kao i mnoge druge kolege. Samo se ponekad i mi slomimo, jer su i novinari ljudi. Hvala vam”, napisala je Evlambie Revi na svom Facebook profilu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar