Kriza u Izraelu: Blokirani aerodrom i morske luke, McDonald’s zatvara restorane

HAZEM BADER / AFP

Izraelska vlada raspravlja o zamrzavanju svoje sporne planirane pravosudne reforme nakon što su izbili masovni prosvjedi u nedjelju navečer, izvijestio je Jerusalem Post u ponedjeljak ujutro, no prosvjedi se i dalje ne smiruju, a čeka se i izjava premijera Benjamina Netanyahua. Yariv Levin, izraelski ministar pravosuđa, rekao je da će poštovati svaku odluku koju Benjamin Netanyahu donese o budućnosti njegovih prijedloga reforme pravosuđa.

Prosvjedi Izraelaca traju već tjednima, a situacija je eskalirala jučer kada je Netanyahu smijenio ministra obrane jer se protivio provođenju reforme.

I dalje se očekuju masovni prosvjedi, a prosvjednici se okupljaju ispred zgrade izraelskog parlamenta Knesseta u Jeruzalemu.

Izraelska krovna sindikalna organizacija Histadrut pozvala je u ponedjeljak na opći štrajk u jeku masovnih prosvjeda protiv

Sindikalisti zaustavili sva polijetanja iz zračne luke u Tel Avivu

Sindikati su jutros, u sklopu prosvjeda protiv pravosudnih reformi izraelske vlade, zauzeli zračnu luku Ben Gurion u Tel Avivu. Zbog toga su do daljnjega odgođeni svi odlazni letovi iz Tel Aviva.

“Naredio sam trenutačnu obustavu polijetanja iz zračne luke”, rekao je Pinchas Idan, predsjednik radničkog sindikata u zračnoj luci Ben Gurion.

Očekuje se da će deseci tisuća putnika biti pogođeni izmjenama rasporeda letenja.

Histadrut je ranije pozvao na “povijesni” štrajk radnika kako bi se zaustavilo “ludilo” vladine kontroverzne reforme pravosuđa.

Blokirane i dvije morske luke

Pozivima za generalni štrajk u zemlji pridružuje se sve više sindikata.

Nakon zračne luke Ben Gurion, dvije glavne morske luke u zemlji, Haifa i Ashdod, također su prestale raditi.

Obje luke su objavile izjave u kojima se navodi da je rad zaustavljen, javlja Reuters.

McDonald’s zatvara sve restorane u Izraelu

McDonald’s će početi zatvariti sve svoje podružnice u Izraelu u podne po lokalnom vremenu, objavio je globalni lanac brze hrane u tvitu.

Navode da potez povlače u skladu s pozivima sindikata na generalni štajk.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (0)

Vidi sve komentare