Krokodil terorisao grad, stanovnici ga skuhali i pojeli

Svijet 13. jun 202420:46 0 komentara
Northern Territory Police

Stanovnici jednog australijskog grada uhvatili su, skuhali i pojeli ogromnog morskog krokodila od 3,6 metara za kojeg kažu da je jeo njihove ljubimce i jurio djecu.

Policija u Bulli, na sjevernoj teritoriji, jučer je pucala i ubila životinju nakon što se smatralo da je opasna po zajednicu.

Ona je u saopštenju za javnost navela da je predator vrijebao iz vode i jurio djecu i odrasle, a navodno je pojeo i nekoliko pasa.

Stanovnici su potom skuhali krokodila i pripremili gozbu na tradicionalan način, saopštila je policija. Prije toga, nadležni su iskoristili priliku da djeci održe predavanje o bezbjednom rukovanju krokodilima.

Policijski narednik Andrew McBride rekao je za ABC da je napravljena supa od krokodilovog repa, da je meso životinje pečeno na roštilju i da je nekoliko komada mesa umotano u listove banane i kuhano pod zemljom, prenosi Index.

Mnogi su se dobro najeli

„Bila je to prilično velika tradicionalna gozba, mnogi ljudi su se najeli“, rekao je McBride. U Australiji su zaštićeni i morski i slatkovodni krokodili, a njihov lov je zabranjen 1971. godine jer je krivolov skoro doveo do izumiranja krokodila, piše CNN.

PoslIJe zabrane lova njihova populacija se povećala. Na sJevernoj teritoriji sada živi blizu 100.000 krokodila. Morski krokodili mogu narasti do šest metara, težiti jednu tonu i pojest će gotovo sve što im dođe pod ruku, polako postajući prijetnja lokalnim zajednicama.

Čuvari parka stoga svake godine uklanjaju stotine morskih krokodila iz naseljenih područja širom sjeverne Australije. U aprilu je krokodil ubio 16-godišnjeg dječaka u sjevernom Kvinslendu dok je pokušavao da dopliva do obale nakon što mu se čamac pokvario. Prošle godine, ostaci 64-godišnjeg ribara pronađeni su od krokodila u Kvinslendu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Bonus video:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!