Predivni otok s opasnim talasima: More na Lefkadi svake godine odnosi živote

Svijet 02. sep 202311:30 0 komentara
Pixabay

Prelijepi grčki otok Lefkada svake godine privlači veliki broj turista, posebno s Balkana. Osim prirodne ljepote i tirkiznog mora, ovaj otok poznat je po većem broju smrtnih slučajeva - utapanja, zbog kupanja u moru tokom visokih talasa. Turisti se nerijetko ogluše na upozorenja.

Prije nekoliko dana talasi na Lefkadi su odvukli 30-godišnjeg državljanina Srbije Vladislav koji je pokušavao da spasi djevojku. Nju je uspio spasiti, ali ne i sebe.

Kupači su ga izvukli iz vode i pokušali da mu pruže prvu pomoć na plaži do dolaska hitne pomoći. Nažalost, po dolasku u bolnicu konstatovana je smrt.

“Talasi na Lefkadi nikako nisu za potcjenjivanje. Djeluju privlačno onako tirkizni, mliječno bijeli, pjenušavi, ali svake godine odnose desetine života. Većina onih koji su se udavili na Lefkadi su dobri plivači. koji su potcijenili moć i jačinu talasa i snagu mora koja vas vuče unutra i ne daje vam da izađete na obalu dok ne izgubite i posljendji atom snage. Ne ulazite u more kada su veliki talasi, naročito ne na Lefkadi i u Sartiju”, upozorila je turistička agencija iz Srbije čiji je Vladislav bio klijent.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!