Princeza Kate se prvi put pojavila u javnosti nakon dijagnoze karcinoma (VIDEO)

Svijet 15. jun 202417:09 0 komentara
Prince William i princeza Kate (REUTERS/Toby Melville/File Photo)

Velika Britanija je u subotu priredila vojnu paradu u čast rođendanskog slavlja kralja Charlesa III koju je obilježilo prvo javno pojavljivanje princeze od Walesa od njene dijagnoze kancera, početkom ove godine.

Slavlje je poslužilo da se pokaže stabilnosti monarhije nakon nekoliko mjeseci u kojima su i kralj i princeza Catherina, koju od milja zovu Kate, bili po strani zbog liječenja raka.

U simboličnom prikazu jedinstva, Charlesu, kraljici Camilli, Williamu, Kate i njihovoj djeci pridružili su se i drugi članovi kraljevske porodice na balkonu Buckinghamske palate na kraju kraljeve rođendanske parade. Porodica je mahnula okupljenima dok su posmatrali prelet vojnih aviona.

Kate se prvi put pojavila u javnosti od decembra. U martu je otkrila da je bila na hemoterapiji zbog nespecificiranog oblika raka.

“Dobro napredujem, ali kao što svi koji prolaze kroz hemoterapiju znaju, postoje bolji i loši dani”, rekla je Kate u izjavi objavljenoj u petak, prenosi AP, dodajući da joj preostaje još “nekoliko mjeseci” liječenja.

Dodala je da još nije izvan opasnosti, a zvaničnici naglašavaju da subotnje pojavljivanje ne najavljuje njen potpuni povratak u javni život.

Prvi javni prizor 42-godišnje princeze pojavio se kada je putovala konjskom zapregom iz palate niz veliku aveniju poznatu kao Mall sa svojom djecom Georgeom (10), Charlotte (9) i 6-godišnjim Louisom. Promatrači su klicali dok su ugledali Kate, odjevenu u bijelu haljinu dizajnerice Jenny Packham i šešir Philipa Treacyja sa širokim obodom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!