Razorne posljedice granatiranja Kijeva (VIDEO)

Svijet 21. mar 202213:54 > 14:232 komentara
Izvor: AFP

Ruske snage sinoć su u raketnom napadu razorile shopping centar u Kijevu, koji se nalazi u rezidencijalnoj četvrti, i samo petnaestak kilometara od centra glavnog grada Ukrajine.

Službe su još uvijek na terenu, a do sada je pronađeno osam stradalih osoba.

U eksploziji su oštećeni i prostori obližnje škole i vrtića.

“Ono što je bilo središte trgovine i prometa – sada je potpuno devastirano”, pišu mediji.

“Ovaj napad na tržni centar nije slučajnost. Putin želi da izgladnjuje civile kako bi ih natjerao da vrše pritisak na svoje vođe. Umjesto toga, izvršimo pritisak na Putinovu Rusiju. Ako nastavite da poslujete s njima, imate krv na rukama”, napisao je gradonačelnik Kijeva.

Kličko uvodi policijski sat

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko najavio je da će se u glavnom gradu Ukrajine ponovno uvesti 35-satni policijski sat.

“Od danas, 21. marta u 20 sati, uvodi se pojačani policijski sat. Trajat će do 7 sati 23. ožujka”, objavio je Kličko na Telegramu.

“Trgovine, apoteke, benzinske postaje, ustanove sutra neće raditi”, dodao je.

Građanima je poručio da ostanu u domovima ili u skloništima. Samo osobe s posebnim dozvolama moći će se kretati po gradu.

Zbog požara koji su izbili uslijed napada na Kijev, promatra se i onečišćenje zraka. Gradonačelnik savjetuje građanima da ne otvaraju prozore te da nose maske tipa FFP2 kada izlaze vani da bi zaštitili pluća.

Podsjetimo, utoku je 26. dan ruske agresije na Ukrajinu, a sve vijesti vezane za situaciju u ovoj zemlji pratite na našem LIVE BLOGU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar