Ruska poruka Zelenskom: Šah-mat!

Svijet 19. nov 202217:08 1 komentar
Anadolija

Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da SAD, NATO i EU ne žele u potpunosti da prekinu veze sa Rusijom i odatle pokušaji da se Kijev pogura ka pregovorima.

“SAD, NATO i EU ne žele u potpunosti da prekinu veze sa Rusijom, jer je to preopterećeno trećim svjetskim ratom. Otuda su česti pokušaji da se Kijev obuzda i urazumi, da se podstakne na pregovore”, napisao je Medvedev na “Telegramu”, prenosi RIA Novosti.

Govoreći o ukrajinskom predsjedniku Vladimiru Zelenskom, Medvedev je rekao da on ne želi da pregovara iz sebičnih razloga.

“Pregovori su za njega veoma opasni, jer se izuzetno boji ukrajinskih nacionalista”, smatra Medvedev.

On je dodao da Zelenskom ne samo da razgovori ne trebaju, već su veoma opasni po njega.

“Ako ne prizna raspad Ukrajine, besmisleno je da sjedne za pregovarački sto. A ako prizna – ubit će ga sopstveni nacionalisti, koji su u sprezi sa vojnom vrhuškom i kojih se izuzetno boji. Šah-mat”, ocijenio je Medvedev.

On je dodao da su od kijevskog režima svi umorni, naročito od, kako kaže, Zelenskog, koji konstantno raspiruje strasti i iznuđuje još novca i oružja.

Medvedev dodaje da NATO i EU ne žele konačan raskid sa Rusijom i odatle pokušaji da se Kijev pogura ka pregovorima.

Pored toga, navodi Medvedev, kada je u pitanju raketni incident u Poljskoj, “neuspješne pokušaje da se napad pripiše Rusiji nije prihvatio niko, čak ni najokorjeliji rusofobi – Poljaci”.

Zelenski je prethodno izjavio da Rusija ne teži ka miru, već želi da osigura kratkotrajni predah u borbenim dejstvima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad