SAD: Naoružani napadač pokušao provaliti u kancelariju FBI-ja u Cincinnatiju

Svijet 11. aug 202221:10 1 komentar
REUTERS/Jeffrey Dean

Naoružani muškarac pokušao je provaliti u kancelariju američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) u Cincinnatiju, u američkoj državi Ohio, saopćio je biro u četvrtak, prenosi Anadolu Agency (AA).

Muškarac je pokušao ući u ured za provjeru posjetitelja, a kada se aktivirao alarm agenti su reagovali, navodi se u saopštenju biroa. Osumnjičeni je potom pobjegao na međudržavni autoput 71.

“FBI, državna patrola i lokalni partneri za provedbu zakona su na mjestu događaja u blizini Wilmingtona i pokušavaju riješiti ovaj kritični incident”, navodi se.

Muškarac je bio naoružan jurišnom puškom AR-15 te je na zgradi upotrijebio pištolj za zakucavanje eksera, nakon čega je pobjegao automobilom, javio je NBC News, pozivajući se na anonimne izvore za provođenje zakona.

Agencija za vanredne situacije okruga Clinton saopćila je da su policajci razmijenili vatru s naoružanim muškarcem koji je nosio sivu košulju i pancir.

Naveli su da je autoput blokiran i saobraćaj obustavljen u oba smjera.

Iz agencije su pozvali okolno stanovništvo da ostanu u svojim domovima i da zaključaju vrata.

Incident se dogodio u trenutku kada se FBI suočava sa sve većim pritiskom republikanaca nakon što je biro izvršio raciju na imanje Mar-a-Lago bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u državi Floridi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad