Tijelo Srbina nađeno raskomadano i izmasakrirano u kadi u Beču

Svijet 23. feb 202411:12 0 komentara
Bečka policija

Bečka policija pronašla je u srijedu u stanu u Ottakringu raskomadano tijelo muškarca. Radi se o državljaninu Srbije, a austrijski mediji su danas objavili nove detalje.

Tijelo je, kako pišu, bilo izmasakrirano. Policija je u srijedu poslijepodne provodila istragu vezanu uz krijumčarenje droge. Istražitelji iz Državnog ureda kriminalističke policije htjeli su pretražiti sumnjivi stan na području Ottakring.

U starom stanu, koji je bio osiguran uočljivim čeličnim vratima, pored objekta za uzgoj marihuane pronađen je raspadnut muški leš. Prema glasnogovornici policije Barbari Gass, ubijeni muškarac je imao povrede “koje nisu povezane s prirodnom smrću”.

Kako oe24 saznaje iz povjerljivih policijskih krugova, rečeno je da su žrtvi, između ostalog, odsječeni prsti. Tijelo je navodno pronađeno u kadi u stadiju raspadanja, a ruke i noge su nađene u drugim prostorijama.

Istražitelji kažu da bi se moglo raditi o obračunu balkanskih mafija. Kriminalci iz Srbije i Crne Gore iznajmljuju kuće širom Austrije, posebno u Beču, kako bi u njima izgradili laboratorije za uzgoj kanabisa.

“Vlasti su nedavno provele akciju protiv srpsko-bosanskog narkolanca, u kojoj su pronađena dva takva pogona za uzgoj kanabisa u Gänserndorfu i Badenu. Stan u Beču služio je kao skrovište droge”, piše oe24.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!