U napadu u Nigeriji katolički svećenik živ spaljen

Svijet 16. jan 202312:11
Twitter

Nepoznati napadači zapalili su rezidenciju katoličkog svećenika u sjeverozapadnoj Nigeriji. Jedan svećenik je spaljen do smrti, dok su drugog ranili iz vatrenog oružja kada je pokušao pobjeći, javlja Reuters.

Zbog ovog napada poljuljano je povjerenje u sigurnosne vlasti Nigerije, najmnogoljudnije afričke zemlje, u kojoj se uskoro trebaju održati predsjednički izbori, prenosi Index.hr.

Motivi naoružanih napadača nisu poznati.

Napadači su jučer u ranim jutarnjim satima zapalili kuću svećenika Isaaca Achija u selu Kafin-Koro, nakon što nisu mogli pristupiti njegovoj rezidenciji. Drugi svećenik, koji je upucan dok je pokušavao pobjeći iz zapaljene kuće, hitno je prebačen u bolnicu, rekao je policijski glasnogovornik.

“Ovo je tužan trenutak. Ako svećenik bude ubijen na takav način, onda to znači da nitko nije siguran. Ovi teroristi su izgubili i potrebna je drastična akcija da se zaustavi ovaj pokolj”, rekao je guverner Nigera Sanija Bello, prenosi Reuters.

Nekoliko sati kasnije izveden je napad u sjevernoj državi Katsina. Ista grupa počinitelja je pucala u svećenika i uzela pet osoba za taoce iz kršćanske kuće dok su se spremali na nedjeljnu misu u obližnjoj crkvi.

Prošlog juna naoružani napadači napali su katoličku crkvu u jugozapadnoj Nigeriji tijekom nedjeljne mise, ubivši desetke vjernika.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (0)

Vidi sve komentare