Vagnerovci muče i ruske vojnike: “Silovali su ga, na kraju se ubio”

Svijet 10. jun 202315:41 0 komentara
Dnevnik.hr

Potpukovnik Roman Venevitin iznio je teške optužbe na račun plaćeničke paravojske Wagner. Nakon što je zarobljen u blizini ukrajinskog grada Bahmuta, tvrdi da su ga mučili Wagnerovi plaćenici, unatoč tome što je bio na istoj strani u ratu.

“‘Bilo je otmica naših vojnika, onda su ih fizički zlostavljali i ponižavali. Jedan podoficir našeg bataljona je otet i mučen. Držali su ga golog na hladnom podu u podrumu”, ispričao je vojnik.

Tvrdi i da su im Wagnerovci krali i oružje, ponekad da bi ga koristili u borbi, a ponekad isključivo kao trofej. Vojnici nisu prezali ni pred čim. Koristili su najgore metode mučenja.

“Vojniku su pošpricali kiselinu u oči, pa je privremeno izgubio vid. Polili su ga benzinom i pokušali ga spaliti”, prepričao je.

“Jednog od vojnika pretukli su i silovali Wagnerovi plaćenici. Nije mogao preživjeti poniženje i ubio se.”

U videu koji su u javnost pustili ljudi blisku Putinu, također je optužio šefa Wagnera Jevgenija Prigožina za diskreditaciju ruske vojske – zločin zbog kojeg bi mogao biti zatvoren.

Venevitin je rekao da su oteti ruski vojnici vraćeni Putinovoj vojsci u zamjenu za streljivo.

Wagner kontinuirano tvrdi da ministar obrane Sergej Šojgu nije uspio osigurati dovoljno municije vojsci niti njima da bi mogli nastaviti borbe.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad