(VIDEO) Ovako izgleda grad u SAD-u nakon tornada, kuće sravnjene sa zemljom

Handout / AFP / Profimedia

Najmanje 23 osobe poginule su, a više desetaka ih je povrijeđeno u tornadu i snažnoj grmljavinskoj oluji koji su u petak navečer zahvatili dio američke savezne države Mississippi, objavila je državna agencija za hitne situacije te izvijestila da je tornado počinio materijalnu štetu u području duljem od 160 km.

Četiri osobe su nestale, a timovi za potragu i spašavanje tragali su za preživjelima nakon oluje koja je pogodila područje Silver Cityja u zapadnom Mississipiju, objavila je Agencija za upravljanje hitnim situacijama te američke savezne države.

“Nažalost, očekujemo da će se ove brojke mijenjati”, objavili su misleći pritom na broj smrtno stradalih.

CNN izvješćuje da su timovi za potragu i spašavanje unesrećenih i nestalih bili i u Rolling Forku, gradu koji je tornado najžešće pogodio.

“Bio je lijep grad, sad ga više nema”

“Nikada dosad nisam vidjela ovako nešto”, rekla je Brandy Showah CNN-u. “Ovo je bio lijep malen grad, a sada ga više nema.”

Lovci na oluje su tijekom noći poslali Nacionalnoj meteorološkoj službi najmanje 24 izvješća o pojavi tornada.

Na fotografijama objavljenima na društvenim mrežama vide se srušene zgrade i automobili prevrnuti na bok te skupine ljudi koji se u mraku pokušavaju izvući iz ruševina.

“Mnogi u MS Delti večeras trebaju vašu molitvu i Božju zaštitu”, tvitao je guverner Mississippija Tate Reeve. “Angažirali smo i hitne medicinske službe i povećali broj vozila hitne pomoći da bi se pomoglo ugroženima. U tijeku su potraga i spašavanje.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad