Žena se probudila s groznom ranom na nozi, koja ju je sve više boljela: Liječnici objasnili što se dogodilo tijekom spavanja

Svijet 09. jul 202421:18 0 komentara
Shutterstock

Nakon noći koja je zapravo bila kao i svaka druga mlada Švicarka probudila se s velikom ranom na nozi. U početku je bilo malo bolno, ali postajalo je sve gore i gore. U principu, desilo joj se ono što bi moglo brojnima od nas u toku noći, iako djeluje pomalo nevjerovatno.

“Mislila sam da će rana zacijeliti sama od sebe, ali postalo je gore i završila sam na hitnoj”, ispričala je Julia, ali nije znala zašto je dobila opeklinu trećeg stupnja na unutarnjoj strani lijevog koljena.

“Zaspala sam na utikaču punjača mobitela, čiji je drugi kraj bio uključen u zidnu utičnicu. Liječnik mi je objasnio da je koža vrlo vodljiva i da me mala količina elektriciteta polako opekla. Više od godinu dana kasnije ožiljak je još uvijek jasno vidljiv”, ispričala je, a svoje je iskustvo podijelila s drugima kako bi ih upozorila.

Dominik André-Lévigne, viši liječnik u Sveučilišnoj bolnici u Ženevi, objašnjava da je takav slučaj iznimno rijedak, piše 20 minuten, koji prenosi i fotografije rane nastale na ovaj način.

“Dugotrajni kontakt s elektrodama i vlaga od znoja mijenjaju pH-vrijednost kože. To uzrokuje kemijsku opeklinu, a ne toplinsku. Razvija se sporo, pa osoba u početku ne osjeća gotovo ništa i ne budi se”, objasnio je.

Naglasio je da se oštećenje pojavljuje tek nakon nekoliko sati i osoba može duboko spavati i nije uopće svjesna onoga što se događa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!