“8. mart prilika da izmamimo osmijeh ženama slabijeg materijalnog stanja”

Vijesti 19. feb 202107:51 0 komentara
Pixabay

Volonteri Udruženja “Ruku na srce“ treću godinu zaredom pokreću projekat “Od srca za nju“, koji za cilj ima obezbijediti što veći broj higijenskih potrepština za pripadnice ženskog spola iz porodica slabijeg materijalnog stanja.

Udruženje poziva studente, školarce, sugrađane i predstavnike kompanija, udruženja i sportskih kolektiva da im se pridruže kako bi skupa uljepšali Dan žena našim dragim sugrađankama.

“Svjesni da su higijenske potrepštine neophodne, ali i veliki teret za budžet porodica koje se nalazi u teškoj ekonomskoj situaciji, odlučili smo ponovo pokrenuti projekat “Od srca za nju“ kako bismo na Međunarodni dan žena izmamili osmijeh na lice pripadnicama ljepšeg spola. Sigurni smo da će kao i prethodnih godina, naši sugrađani i ovoga puta prepoznati humanu ideju ovog projekta i pružiti svoj doprinos njegovoj realizaciji”, poručio je Adnan Lukač, predsjednik Udruženja.

Sve donacije higijenskih potrepština moguće je dostaviti svakim radnim danom od 09:00 do 20:30h u prostorije “Homework Hub-a” (ul. Kolodvorska 12, Sarajevo) i subotom od 10:00 do 12:00 h u Centar “Ruku na srce“ na Dobrinji (ul. Esada Pašalića 8)

“Ukoliko niste u mogućnosti lično dostaviti svoj prilog, na žiro račun Udruženja (1990490056036171) možete uplatiti i novčane donacije sa naznakom: Projekat ‘Od srca za nju’ (primalac: Udruženje Ruku na srce, ul. Hakije Turajlića 33, Sarajevo)”, poručuju u saopštenju.

Također, aktivan je i humanitarni broj za korisnike BH Telecoma (090 291 071), putem kojeg je jednim pozivom moguće donirati 2,00 KM.

Rok za prikupljanje svih priloga je 6. mart 2021. godine.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!